Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

23-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη συμμετοχή της στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, αποφάσισε η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Στην εν λόγω έκθεση, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με βασικούς συμμετέχοντες περιφέρειες, δήμους και επιχειρήσεις αλλά και άλλους κρατικούς φορείς, κατά το προηγούμενο έτος συμμετείχαν 400 επιχειρήσεις και 45 δημόσιοι φορείς, ενώ οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες ανήλθαν στους 20.000. Η έκθεση αφορά στην προβολή του τουρισμού, της γαστρονομίας και του πολιτισμού των περιοχών των φορέων που συμμετέχουν. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. προγραμματίζει να συμμετάσχει με περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενηθούν 15-20 τοπικές επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος αυτών.

Σκοπός της δράσης είναι η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μία έκθεση που προβάλλει ταυτόχρονα τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της, στοιχεία που συνιστούν από τα πλέον ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

Στόχοι της δράσης είναι η παρουσίαση της περιοχής της περιφέρειας Α.Μ.Θ., η αύξηση εσωτερικού τουρισμού, η προβολή της ιδιαίτερης γαστρονομίας της περιοχής, η ανάδειξη του πολιτισμού και η στήριξη των μικροπαραγωγών της περιοχής με σκοπό την εξωστρέφειά τους.

Τέλος, η συγκεκριμένη δράση συνάδει με τους σκοπούς της Περιφέρειας, αφού πρόκειται για δράση υπερ-τοπικής σημασίας, καθώς συμβάλλει στην ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, την καταξίωση αυτών στη συνείδηση των καταναλωτών αλλά και την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή