Πεζοδρομήσεις οδών στα Φηρά

17-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με απόφασή του ο Δήμος Θήρας ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πεζοδρόμησης οδών και τον κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων των Φηρών. 

Ειδικότερα, ορίστηκε η 24ωρη εφαρμογή του μέτρου αποκλεισμού της κυκλοφορίας από την πλατεία των Φηρών Θήρας, από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως το PELEKAN TRAVEL, με εξαίρεση την διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ ως φορέας Δημόσιας Συγκοινωνίας και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η μονοδρόμηση οδού από τη διασταύρωση του μικρού περιφερειακού από το ξενοδοχείο «ΕΡΑΤΩ», έως την οδό ΔΑΝΕΖΗ στο Σούπερ Μάρκετ ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ (μόνο η άνοδος).

Εγκρίθηκε επίσης η Πεζοδρόμηση οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας έως την Μητρόπολη Θήρας.

Η διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Θήρας από την Πλατεία Φηρών Θήρας θα γίνεται μέχρι έως ότου ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία ο νέος Περιφερειακός δρόμος και έως ότου εφαρμοσθεί η συγκοινωνία Φηρών- Φηροστεφανίου –Ημεροβιγλίου, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος οχημάτων άνω των 3 τόνων και άνω των 7 μέτρων από τη διασταύρωση Άνω Βουρβούλου- Ημεροβιγλίου έως Ξενοδοχείου ΕΡΑΤΩ.

Τα ανωτέρω μέτρα να ισχύουν από τις 16 Απριλίου  έως και την 31η Οκτωβρίου , αφού προηγουμένως τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση.

Παράλληλα, ο Δήμος Θήρας ενέκρινε  την υπογειοποίηση των αγωγών ρεύματος στην περιοχή ¨Παλιά Ορυχεία¨ και συγκεκριμένα από το οικόπεδο Α. Μεταξά έως τον ¨Κάθαρο¨ κατά μήκος του Δημοτικού δρόμου στην Οία, κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας «ΚΑΝΑΒΕΣ ΟΙΑ Α.Ε.» σύμφωνα με την οποία ζητεί την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του δρόμου προς το Αμμούδι και σε τμήμα της ιδιοκτησίας της, όπου γίνεται κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας. Το δίκτυο θα υπογειοποιηθεί από την ΔΕΔΔΗΕΔ με οικονομική επιβάρυνση της εταιρίας και για την αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού θα τοποθετηθούν με φωτιστικά σώματα με εξ’ ολοκλήρου ανάληψη των δαπανών από την «ΚΑΝΑΒΕΣ ΟΙΑ Α.Ε.».

 

διαβάστε ακόμα

Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας