Τουριστική σχολή στο Καρπενήσι

15-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Καρπενησίου ενέκρινε την εκμίσθωση του ανενεργού δημοτικού σχολείου Μικρού Χωριού στην εταιρία Π. Σκεπετάρης και ΣΙΑ Ε.Ε. που μισθώνει το δημοτικό ξενοδοχείο Country club στο Μικρό Χωριό, προκειμένου να λειτουργήσει τουριστική σχολή ΙΕΚ ACROSS HOTEL ACADEMY.

Λόγω του ότι η λειτουργία τουριστικής σχολής συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη με την επιμόρφωση των νέων και την δημιουργία επαγγελματικών δεξιοτήτων και επειδή περαιτέρω συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αυξάνοντας την επισκεψιμότητα της τοπικής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές της σχολής), εντάσσεται στον κοινωφελή χαρακτήρα των επιτρεπόμενων σε σχολικό χώρο σε μη λειτουργία χρήσεων, συνεπώς επιτρέπεται η στέγαση τουριστικής σχολής στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Μικρού Χωριού.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,  όταν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να ισχύει η δωρεάν παραχώρηση αλλά μόνο η εκμίσθωση κατόπιν δημοπρασίας, ο δήμος επέτρεψε την εκμίσθωση με τις ισχύουσες διατάξεις του κτηρίου του δημοτικού σχολείου Μικρού χωριού με τον δεσμευτικό όρο ότι η εκμίσθωση είναι δυνατή μόνο για την στέγαση και λειτουργία τουριστικής ή άλλης σχολής που προάγει την τοπική ανάπτυξη και τονώνει την τοπική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Το προς εκμίσθωση ακίνητο, είναι ισόγειο και το εμβαδόν του είναι περίπου 230,00 τ.μ. και δύναται να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα και με την αρχική του χρήση ως διδακτήριο (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία).

Λόγω του ότι στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου λειτουργούν δύο εκλογικά τμήματα, υποχρέωση του μισθωτή θα είναι η παραχώρηση των αιθουσών ώστε να είναι δυνατή η διεκπεραίωση των εκλογών.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός