Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα

14-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου πραγματοποιείται στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», η πανηγυρική έναρξη του οποίου θα λάβει χώρα στην πλατεία Σπιανάδα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων μαγειρεύει τα πιάτα που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και των υπολοίπων Ιονίων Νησιών, ενώ τα οινοποιεία της Κέρκυρας επιδεικνύουν τα νέα κρασιά σοδειάς 2017. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, πρόκειται να αναδειχθούν και να παρουσιασθούν σε ξένους επισκέπτες παραδοσιακά πιάτα της Κερκυραϊκής και Επτανησιακής κουζίνας με σκοπό να προστεθεί ένα λιθαράκι στη διεθνοποίηση του Κερκυραϊκού και επτανησιακού γαστρονομικού πλούτου.

Οι Φιλαρμονικές και οι Χορωδίες αναδεικνύουν την επίδραση της επτανησιακής σχολής στην Μουσική ενώ λαμβάνουν χώρα διαφορετικά Street party με διαδρομές γευσιγνωσίας.

Από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Μαΐου το Φεστιβάλ θα εκτυλίσσεται σε πλατείες χωριών , στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας τα οποία παρουσιάζουν το μενού της χρονιάς , τον σεφ, την φιλοσοφία και το όραμά τους. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα όλων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, να μυηθούν στη μαγειρική , να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν με τον εκάστοτε σεφ.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν σεμινάρια Ιστορίας της Επτανησιακής Κουζίνας, σεμινάρια Ομηρικής & Μεσογειακής Διατροφής , Μαθήματα Μαγειρικής & Κηπευτικής, επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία , ποτοποιεία , ζυθοποιεία και εργαστήρια τροφίμων.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και γενικότερα στα νησιά του Ιονίου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι