«Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» στην Κέρκυρα

10-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το θεατρικό έργο του Ζωρζ Φεϋντώ, “Ξενοδοχείο ο Παράδεισος” θα παρουσιαστεί στην Κέρκυρα στις 13 Απριλίου, με είσοδο δωρεάν για το κοινό, μετά από απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Επιστημών, η οποία ενέκρινε τη συνδιοργάνωση της θεατρικής παράστασης, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – ΠΕ Ζακύνθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουλικάδου “Ερωτόκριτος”.

Το θέατρο συνδέεται με την ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί δημιουργικά απέναντι στην πραγματικότητα της καθημερινότητας, μέσα από μια συμβολική γλώσσα φαντασιακού χαρακτήρα.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ως σκοπό τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και η διάδοσή της στους νέους με την ταυτόχρονη προαγωγή του πολιτισμού γενικότερα. Επίσης σχετίζεται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων οι οποίες προάγουν τα κοινωνικά πολιτιστικά, πνευματικά και οικονομικά συμφέροντα των πολιτών και συμβάλλουν στην ενεργό συμμετοχή τους για την προαγωγή των τοπικών υποθέσεων και δραστηριοτήτων καθώς επίσης και την προβολή του ζακυνθινού θεάτρου.

Η Π.Ε.Ζ. προσπαθεί να συμβάλλει στη συνέχιση και διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της εκτός των στενών ορίων του νομού. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται, σχετίζονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εκ μέρους της ΠΙΝ-ΠΕΖ, οι οποίες προάγουν τα κοινωνικά, πολιτιστικά, πνευματικά και οικονομικά συμφέροντα των κατοίκων του νομού και συμβάλλουν στην ενεργό συμμετοχή τους, για την προαγωγή των τοπικών υποθέσεων και δραστηριοτήτων της ΠΙΝ, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια