Δήμος Σικυωνιών: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

28-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Σικυωνιών, στην Πελοπόννησο, στοχεύει στην ανάπτυξη ποικίλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το φυσικό περιβάλλον, το πολιτιστικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η έγκυρη και σωστή πληροφόρηση για την περιοχή, η ενημέρωση μέσων, τουριστικών οδηγών, ταξιδιωτικών γραφείων, η προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών καθ' όλη την διάρκεια του έτους αλλά και η αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων προβολής και ενημέρωσης.

Παράλληλα, κρίνονται απαραίτητα η κατάλληλη επιλογή τρόπου προβολής, η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης του τουρίστα, η άμβλυνση της εποχικότητας και η αύξηση των μεγεθών σε όρους επισκεψιμότητας και δαπάνης.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων, αποφασίστηκε η ισορροπημένη παρουσίαση και προβολή των αξιοθέατων των δημοτικών ενοτήτων μέσω ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού όπου ο περιηγητής θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει, εξερευνήσει και να περιπλανηθεί στα αξιοθέατα τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός δήμου.

Επιπλέον, στην περιοχή θα φιλοξενηθούν δημοσιογράφοι του εσωτερικού και του εξωτερικού, με σκοπό τη δημιουργία αφιερώματος για την περιοχή, καθώς και η διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων όπως είναι το τρίαθλο, η πεζοπορία και η αναρρίχηση κυρίως σε μήνες με χαμηλή επισκεψιμότητα.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»