Στο πρόγραμμα προσβάσιμων παραλιών Πρέβεζα, Χίος και Μεσσήνη

24-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Πρέβεζας αποφάσισε τη συμμετοχή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης . Το εν λόγω επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει τίτλο  «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» και αφορά στις παραλίες Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Κανάλι και Βράχος.

Παράλληλα, ο Δήμος Χίου ενέκρινε τη συμμετοχή του στο ανωτέρω πρόγραμμα, για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών σε τέσσερις παραλίες του νησιού και ειδικότερα στις παραλίες Μπέλα Βίστα, Μέγα Λιμνιώνα, Κώμης, και Λήμνου.

Τέλος, ο Δήμος Μεσσήνης αποφάσισε τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα με την ένταξη των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγ. Ανδρέα.

Όπως προβλέπουν οι προσκλήσεις, σε όλες τις παραλίες για τις οποίες υποβάλλονται οι προτάσεις, θα υπάρχουν οριοθετημένες και ειδικά σηματοδοτημένες θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ειδική σήμανση καθ’ όλη την διαδρομή από τους κεντρικούς οδικούς άξονες  έως τις παραλίες. Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να είναι ελαφρές και μη μόνιμες, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να απομακρύνονται και να αποθηκεύονται κατάλληλα.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός