Δήμος Κομοτηνής: Τουρισμός πόλης για ένα 48ωρο

22-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε τη διερεύνηση τρόπων ώστε να αναδειχθεί η Κομοτηνή ως «Προορισμός Πόλης για ένα Σαρανταοκτάωρο».

Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη εξισορρόπησης του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και αργίες.

Σημαντική επίσης θεωρείται η υλοποίηση του έργου  “Crossing the paths of History and Culture” (CHIC), το οποίο εντάσσεται στο διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία 2014- 2020 και προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση πενήντα ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κομοτηνής.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η ανάπτυξη έξι διαδραστικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας σε τρεις γλώσσες στη μορφή 3D βιβλίων. Το περιεχόμενό τους θα σχετίζεται με μύθους και τοπικά παραδοσιακά στοιχεία από την Κομοτηνή και η δράση αυτή αναμένεται να αναβαθμίσει ποιοτικά την εμπειρία πληροφόρησης του επισκέπτη της περιοχής από μονοεπίπεδη σε εμπειρία με ιδιαίτερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τέλος, αποφασίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου «Οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου Ροδόπης, εκσυγχρονισμός βασικών δικτύων υποδομής και ανάπτυξης νέων τουριστικών υποδομών». Πρόκειται για ένα έργο που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών της περιοχής, στην παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας με δεδομένη τη διάνοιξη του κάθετου άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα