Δήμος Αλμωπίας: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

22-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων Λουτρών Λουτρακίου, Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε., ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου.

Η δραστηριότητα της επιχείρησης είναι τουριστικού περιεχομένου και κυρίως ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός, η πεζοπορία, η ορειβασία και οι δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον με χαρακτηριστικά έντονης εποχικότητας διάσπαρτα στη διάρκεια του έτους και κυρίως την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο,  όλες τις περιόδους των γιορτών και όλα τα κοινά Σαββατοκύριακα στη διάρκεια του χρόνου.

Η επιχείρηση είναι φορέας της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμωπίας και αρωγός της οικονομικοκοινωνικής ανάπτυξης των κατοίκων της καθώς και συγκεντρώνει μεγάλη επισκεψιμότητα ξένων τουριστών, κυρίως Ρώσων.

Επιπροσθέτως, η επιχείρηση διαχειρίζεται τα ιαματικά Λουτρά και ένα ξενοδοχείο και εισπράττει έσοδα από την ενοικίαση διαφόρων χώρων. Το κόστος λειτουργίας της καλύπτεται αποκλειστικά από ιδία έσοδα.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνεργασίας με τουριστικά γραφεία και ορειβατικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωσή τους για την ύπαρξη της περιοχής ως προορισμού 4 εποχών, τη φιλοξενία αντιπροσωπειών και την τόνωση των δραστηριοτήτων που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μέσω της παραγωγής ντοκιμαντέρ.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο