Τουρισμός υπαίθρου: Η παράδοση, εργαλείο ανάπτυξης - εκδήλωση στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

21-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Aνοικτή συζήτηση για το Τουρισμό και την σύνδεσή του με τη παράδοση και τα προϊόντα του Ρεθύμνου οργανώνουν την Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης Ρεθύμνου το Travel Massive - Chapter Crete σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης, την τοπική Ενορία, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη, και το Δήμο Ρεθύμνου – Γραφείο Τουρισμού & Πολιτισμού.

Το θεματολόγιο και οι εισηγητές της συζήτησης:

- «Οικοτουριστικό χωριό Έναγρον, μοντέλο ανάπτυξης προς μίμηση», Αναστασία Χατζηιωάννου, Project Manager στην EyeWide Digital Marketing, με ειδίκευση στο τομέα του τουρισμού.

- «Συνδέοντας τα τοπικά προϊόντα με την τουριστική κατανάλωση», δρ Σταύρος Χατζημαρινάκης. Εκπρόσωπος του Εργαστήριου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕΡ.Ε.ΔΟ.ΛΟ.Τ.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

- «Οι αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο προσέγγισης επισκεπτών, Mihaela Lica Butler. Βραβευμένη ταξιδιωτική συγγραφέας, ιδρύτρια και κύριος συνεργάτης στην εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων «Vision Travel»

- «Βιωματικός τουρισμός στις αγροτικές περιοχές: Βιώσιμα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν εκπλήξουν τον επισκέπτη και να ωφελήσουν τις τοπικές κοινότητες», Anula Galewska. Η Anula Galewska είναι ο υπεύθυνος επιχειρησιακής διεύθυνσης στην εταιρεία Urban adventures και συνιδρυτής του Travindy. της ειδησεογραφικής πύλης, για βιώσιμες τουριστικές ειδήσεις.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στην online τουριστική κοινότητα Travel Massive ακολουθώντας το σύνδεσμο https://goo.gl/1Vu7JT

Το χωριό της Αργυρούπολης βρίσκεται χτισμένο στα ερείπια της Αρχαίας Λάππας, στην καρδιά της Κρήτης. Ο οικισμός της είναι χαρακτηρισμένος ως διατηρητέος από το 1983 και σήμερα ο επισκέπτης στο διάβα του, μπορεί να συναντήσει ανάμεσα στα Μινωικά, τα Ελληνιστικά, τα Βυζαντινά αλλά και Ρωμαϊκά ερείπια, κατοικίες από την περίοδο των Ενετών, αλλά και παραδοσιακά Κρητικά σπίτια.

Λίγα λόγια το Travel Massive

Το Travel Massive είναι η μεγαλύτερη κοινότητα σε όλο τον κόσμο, για την τουριστική βιομηχανία. Συνδέει πάνω 39.000 μέλη σε 149 «κεφάλαια» που περιλαμβάνουν: επαγγελματίες ηγέτες στη τουριστική βιομηχανία, ειδικούς στο χώρο, νεοφυής εταιρίες, ανθρώπους του marketing, δημιουργούς περιεχομένου και προορισμούς σε 180 διαφορετικές χώρες. Όλοι έτοιμοι να μοιραστούν ιδέες και συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν ριζικά τον Παγκόσμιο τουρισμό.

Το Travel Massive Κρήτη είναι από τα «Κεφάλαια» αυτής διαδικτυακής κοινότητας που ως σκοπό έχει να συγκεντρώσει τους ανθρώπους του τουρισμού και τις απόψεις τους, στο νησί της Κρήτης, βοηθώντας στην καλύτερη προβολή του τόπου.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour