Δήμος Δελφών: Χαρτογραφείται το μονοπάτι Εθνικής Αντίστασης

21-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Δελφών ενέκρινε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με την  «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε.  Ο.Τ.Α.»   για την υλοποίηση της πράξης «Υλοποίηση Περιβαλλοντικών Δράσεων», που αφορά σε δίκτυο μονοπατιών στο Δήμο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Η ανωτέρω πράξη αφορά στην ωρίμανση φακέλου μελετών και χαρτογράφησης μονοπατιών στην περιοχή του Δήμου Δελφών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην περιοχή, και την υποβολή διαδρομής για την πιστοποίηση LQT (Leading Quality Trails) της European Ramblers Association.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης και τη χαρτογράφηση του μονοπατιού ERA μήκους 50 χιλιομέτρων συνοδεία σεμιναρίου μεταφοράς τεχνογνωσίας  και προετοιμασίας του φακέλου πιστοποίησης ERA, την εκπόνηση μελέτης και τη χαρτογράφηση του Μονοπατιού Εθνικής Αντίστασης 35 χιλιομέτρων και  εκπόνηση μελέτης πλέγματος διαδρομών περιοχής Δελφών με τη χαρτογράφησή τους.  

Για το μονοπάτι που θα προταθεί για πιστοποίηση από την E.R.A. θα παραδοθούν επιπλέον ένα τεύχος μελέτης στα ελληνικά με παρουσίαση αναλυτικών και συνολικών στοιχείων αξιολόγησης της διαδρομής στο κάθε τμήμα, όπως χάρτες, πίνακες και φωτογραφίες, κείμενα στα αγγλικά, χάρτες με την απεικόνιση της διαδρομής σε ημερήσια τμήματα και σε τμήματα των 4 χιλιομέτρων με απεικόνιση των χωρικών κριτηρίων,καθώς και πίνακες με τα ποιοτικά κριτήρια. Τα στοιχεία των πολιτισμικών κριτηρίων θα τεκμηριώνονται και φωτογραφικά.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια