Ο Δήμος Αρριανών στο Θεματικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο Euromontana

18-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Αρριανών Ροδόπης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέκρινε τη συμμετοχή του στο Θεματικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο European Association of Mountainous Areas (Euromontana).

Η ανωτέρω συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης πρωτοβουλιών και ενεργειών που αφορούν την δημιουργία ευρωπαϊκού προφίλ του δήμου, καθώς και την ανάπτυξη εξωστρέφειας και συνεργασιών αυτού με Θεματικά Ευρωπαϊκά Δίκτυα και μεγάλα εταιρικά σχήματα.

Ένα από τα έργα που υλοποιούνται μέσω του δικτύου είναι ο Αργυρός Τουρισμός. Στόχος του έργου είναι η παροχή της απαραίτητης κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού για την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται από τη δημογραφική τάση, την ανάπτυξη και ανάδειξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο εμπειρογνώμονας του έργου Silver Tourism σχεδιάζει και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής κυρίως υποβαθμισμένων περιοχών και ορεινών δήμων που μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και προσέλκυσης επενδυτών ή επισκεπτών για εναλλακτικό τουρισμό. Ο εμπειρογνώμονας του έργου Silver Tourism μεταφέρει καλές πρακτικές και επιτυχημένες εμπειρίες άλλων δήμων.

 Εξάλλου, ο νέος σχεδιασμός για μια σύγχρονη πόλη με ανθρωποκεντρική, δίκαιη, πράσινη, βιώσιμη και ανταποδοτική κοινωνία, φέρνει το δήμο στην ίδια «γραμμή αναζήτησης» με μια μεγάλη και σημαντική ομάδα Ευρωπαϊκών πόλεων που είναι οργανωμένες στα μεγάλα και ενεργά θεματικά Δίκτυα. Μέσω αυτών σχεδιάζουν, μελετούν, διαβουλεύονται, προσαρμόζουν και υλοποιούν πλήθος δράσεων και επιμέρους ενεργειών που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών και να εξασφαλίσουν ένα ανθρώπινο περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών για τις πόλεις τους.

 Η ουσιαστικότερη όμως δυνατότητα, είναι αυτή της «ενεργούς συμμετοχής» σε προτάσεις. Τα θεματικά Δίκτυα είναι οργανωμένα και παρακολουθούν τις προσκλήσεις της Κοινότητας, ώστε να ενημερώνουν έγκαιρα τα μέλη τους για τις επιμέρους διαδικασίες. Η συμμετοχή του Δήμου Αρριανών σε κάποιο από αυτά, θα του δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία να επωφεληθεί άμεσα με την ένταξη του σε νέες ή ακόμα και σε εγκεκριμένες προτάσεις, που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Παράλληλα δίνεται η μοναδική δυνατότητα να αναδείξει ο Δήμος Αρριανών ότι έχει και ένα νέο, διαφορετικό ρόλο στο «χάρτη» των Ελληνικών, Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών πόλεων που ως μέλος σε Δίκτυα του Εξωτερικού (ή και του εσωτερικού) ενισχύει την αναγνωρισιμότητά του και του δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη