Η Αττική στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ΙΤΒ και ΜΙΤΤ

16-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την παρουσία της στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου, στις 12 Μαρτίου 2018, λαμβάνοντας αισιόδοξες ενδείξεις για τον αριθμό των εισερχομένων επισκεπτών στην Αττική. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην έκθεση ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που βρισκόταν στην Αίθουσα 1.1, περίπτερο 101.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και οι συνεργάτες τους, παρουσίασαν την Αττική και τις δυνατότητες της ως ιδανικός προορισμός διακοπών σύντομης διάρκειας, σε επαγγελματίες του τουρισμού, ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους, bloggers καθώς και στο Γερμανικό και διεθνές κοινό.

Παράλληλα, στο χώρο της Περιφέρειας Αττικής, φιλοξενήθηκε εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Πόρου, ο οποίος παρείχε στους επισκέπτες ειδικότερες πληροφορίες για το νησί.

Ενδεικτικά, επαγγελματικές συναντήσεις (B2B) πραγματοποιήθηκαν με:

Tour Operators – Ταξιδιωτικοί Πράκτορες: Azimut Tour Operator, Scansail Yachts, Inspiration Worldwide Travel, Tailor Made Travel, China National Travel Service Group Corporation Limited.

ΜΜΕ: CNBC-Wall Street Journal, Focus Magazine, TUI Flyjournal, PFD Publications Ltd. (UNESCO), airbnb magazine, ADAC TourSet, +Tatil, Travel Responsibly & Sustainably.

Media Marketing: Sanders MediaMarketing, KAUS Media Services.

Εφαρμογές για κινητά: OnCell.

180315 ITB 2018 4Επιπροσθέτως, ο προορισμός της Αττικής προβλήθηκε στο έντυπο "Griechenland 2018 Inspiriende Momente" (καθώς περιείχε άρθρα για την Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου). Η Αθήνα, παρουσιάστηκε επίσης σε σχετικό αφιέρωμα, στο τεύχος Απριλίου του 2018 του γερμανικού μηνιαίου γυναικείου περιοδικού "Couch".

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κα Ελένη Δημοπούλου δήλωσε σχετικά: «Το γενικό αισιόδοξο κλίμα των διεθνών επισκεπτών προς τη χώρα μας θα ενισχύσει και πάλι την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Αττική. Ειδικότερα, οι Γερμανοί ταξιδιώτες δείχνουν μια σταθερή προτίμηση για τις υψηλής ποιότητας εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Αττική ως προορισμός, όσον αφορά το επίπεδο των διαθέσιμων ανέσεων καθώς και κάθε άλλου τύπου εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων».

Αυτό επιβεβαιώνει άλλωστε, και η ανάλυση-έκθεση αγοράς του γραφείου εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γερμανία, σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εισροή επισκεπτών στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2018, με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων Δεκέμβριου και Ιανουάριου του τρέχοντος έτους, τα οποία δείχνουν σταθερή αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα, παράλληλα με μια παρόμοια αύξηση της ζήτησης για άλλες μεσογειακές χώρες.

Επιπλέον, με μεγάλο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στην Μόσχα, η οποία ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου 2018. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στην αίθουσα 2.1 (Pavillion 2, Hall 1), η Αττική, ως ένας πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός, παρουσιάστηκε την πρώτη και την δεύτερη μέρα της Έκθεσης σε επαγγελματίες του τουρισμού της ρωσικής αγοράς, μέσω του πλούσιου  εποπτικού υλικού τουριστικής προβολής και με στοχευμένες В2В συναντήσεις. Το περίπτερο επισκέφτηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και ο αξιότιμος πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, κος Ανδρέας Φρυγανάς.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο