Δράσεις για τον τουρισμό από τους Δήμους Αμφίπολης και Κόνιτσας

13-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Αμφίπολης αποφάσισε την υλοποίηση του έργου "Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας - Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό" στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020». Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη της μεγάλης πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς που συναντάται στη διασυνοριακή περιοχή, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης και η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά στο Μπλαγκόεβγκραντ.

Βασικός στόχος του έργου είναι επίσης η τουριστική προώθηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής μέσα από την δημιουργία μιας καινοτόμου προσέγγισης, η οποία θα προβάλλει τους ιστορικούς και πολιτιστικούς πόρους σαν ένα ολοκληρωμένο θεματικό προορισμό.

Από πλευράς του, ο Δήμος Κόνιτσας ενέκρινε τη συμμετοχή του στην υπό κατάθεση πρόταση με τίτλο: The Mediterranean Eco Museum Alliance for Sustainable Tourism (MEMA) στο πλαίσιο του ENICBCMED. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, προσκάλεσε το δήμο να συμμετέχει ως  συνεργαζόμενος εταίρος στην ανωτέρω πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος «Λεκάνης Μεσογείου» που στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και ΜΜΕ, καθώς και στην ενθάρρυνση βιώσιμων τουριστικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος Οικομουσείου του Ποταμού Αώου και την ίδρυση δύο επιπλέον στο Λίβανο και την Τυνησία. Και τα 3 αυτά οικομουσεία θα αποτελέσουν τόσο ως διαδικασία αλλά και ως τελικά προϊόντα μια ολοκληρωμένη λύση για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη αλλά και την ευρύτερη κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour