Έργα υποδομών σε Πηνειό και Πόρο

11-03-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αποφάσεις έλαβαν ο Δήμος Πηνείου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης των προορισμών.

Ο Δήμος Πηνειού ενέκρινε την υποβολή πρότασης  στο πλαίσιο του υποπρογράμματος «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία»  για την αναβάθμιση δρόμου προς Θινες Καλυβίων συνολικού προϋπολογισμού 74.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα προς ένταξη νέα έργα θα πρέπει μεταξύ άλλων  να συμβάλλουν στους στόχους του Υποπρογράμματος  «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» και ειδικότερα να αφορούν σε παρεμβάσεις που στόχο έχουν την:

-Διαμόρφωση τοπικού τουριστικού προϊόντος, με αναγνωρίσιμη τοπική ταυτότητα, που θα απευθύνεται θεματικά σε επισκέπτες ποικίλων ενδιαφερόντων, χάραξη και υποστήριξη ελκυστικών τουριστικών διαδρομών γνωριμίας με τη φύση, τα προϊόντα και τα μνημεία της περιοχής.

-Την προστασία και ανάδειξη του τοπικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος ως συστατικό στοιχείο της ταυτότητας των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής παρέμβασης.

-Την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, ως στοιχείο ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, και δημιουργική διασύνδεση των ιστορικών χαρακτηριστικών της, που η ανάδειξη τους συνιστά ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου ενέκρινε την διάθεση πίστωσης για εργασία παροχής υπηρεσιών Προετοιμασίας Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την Περιοχή της Πούντας. Η χερσαία ζώνη της περιοχής του λιμανιού του Πόρου αποτελείται από μια επιμήκη λωρίδα η οποία εξυπηρετεί την τουριστική και όχι μόνο ναυσιπλοΐα στο νησί αλλά επίσης αποτελεί χώρο αναψυχής και περιπάτου τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού. Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την ανάπλαση υφιστάμενης χερσαίας ζώνης λιμένα μήκους 500m η οποία κινείται παράλληλα με την παραλιακή οδό του νησιού.

Για την ανάπλαση της εν λόγω ζώνης θα πραγματοποιηθεί η διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με στόχο την βέλτιστη ανάπλαση και αξιοποίηση του χερσαίου χώρου της περιοχής Πούντας του λιμανιού Πόρου, διαδικασία η οποία εμπίπτει στην γενικότερη αναβάθμιση του ευρύτερου γειτνιάζοντος τμήματος του νησιού με την παράλληλη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής. Στην υφιστάμενη κατάσταση τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην περιοχή Πούντας του Πόρου, δεν έχει ανακατασκευαστεί με συνέπεια να διαταράσσεται η συνέχεια του παραλιακού μετώπου, ενός τμήματος ιδιαίτερα σημαντικού και κρίσιμου, δεδομένου του τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του νησιού.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο