Αποφάσεις για τουριστική προώθηση Κρήτης και Θεσσαλονίκης στη Γερμανία

21-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε τη συμμετοχή των Χανίων στην τουριστική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού του Μονάχου με την επωνυμία F.RE.E.που διεξάγεται από 21 έως 25 Φεβρουαρίου  στο Μόναχο.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, η συμμετοχή του νομού στην ανωτέρω έκθεση κρίνεται απαραίτητη καθώς αποτελεί μια καταξιωμένη τουριστική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού διεθνώς με μεγάλο εύρος θεμάτων και σημαντική επισκεψιμότητα ενώ διεξάγεται σε μια από τις πιο εύρωστες οικονομικά περιοχές της Ευρώπης. Το 2017, η έκθεση είχε 135.000 επισκέπτες και 1.300 εκθέτες. Τα θέματα της είναι το κάμπινγκ, η κρουαζιέρα, τα θαλάσσια σπορ, το ποδήλατο, ο τουρισμός ευεξίας, ο περιπατητικός-ορειβατικός τουρισμός μαζί με όλες τις δραστηριότητες υπαίθρου. Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στην τουριστική έκθεση αυτή, με τουριστικό περίπτερο 10 τετ. μέτρων.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας έργου για την ανάπτυξη συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με Κοινωφελή Ιδρύματα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Αναλυτικά, αντικείμενο της ομάδας έργου αποτελεί ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη συνεργασιών με σκοπών την αξιοποίηση Προγραμμάτων που αφορούν ευρωπαϊκές συνεργασίες και απευθύνονται σε νέους με καινοτόμες ιδέες σε τομείς όπως η κοινωνική πρόνοια και ανάπτυξη, η έρευνα και η καινοτομία, η επιστήμη, ο τουρισμός, η τέχνη και ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και το περιβάλλον.   

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο