Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Ένταξη της Κύμης στις τουριστικές περιοχές

20-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε την ένταξη της Κύμης στις τουριστικές περιοχές. Έως σήμερα, καθορισμένες περιοχές τουρισμού του νομού Ευβοίας ήταν η Κάρυστος, τα λουτρά Αιδηψού, η Χαλκίδα, η Αμάρυνθος, τα Βασιλικά, η Ερέτριας, το Μαντούδι, η Λιχάδα, η Νέα Αρτάκη, τα Νέα Στύρα και η Σκύρος.

Η Κύμη δεν είχε συμπεριληφθεί στις τουριστικές περιοχές της Εύβοιας, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, διαθέτει έναν ορεινό όγκο με σπάνιο φυσικό περιβάλλον, ικανό να αναπτύξει ήπιες μορφές τουριστικής αξιοποίησης με προσανατολισμό το περιβάλλον.

Επίσης, η Κύμη  διαθέτει εκτεταμένες παραλίες ενώ το λιμάνι της, το οποίο βρίσκεται σε αποπεράτωση, κατέχει στρατηγική θέση στο κέντρο του Αιγαίου, αφού θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί γρήγορα και με ασφάλεια την μετακίνηση τουριστών στις γειτονικές Σποράδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς ήδη διακινεί χιλιάδες τουριστών όλο τον χρόνο προς την γειτονική Σκύρο.

Είναι γενέτειρα του Γεωργίου Παπανικολάου στην μνήμη του οποίου δημιουργήθηκε το ομώνυμο Ινστιτούτο με σκοπό να γίνει επισκέψιμος χώρος, ενώ τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται ιατρικό συνέδριο προς τιμή του.

Διαθέτει ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα λαογραφικά μουσεία με αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο, ενώ έχει την δυνατότητα ανάπτυξης και θρησκευτικού τουρισμού έχοντας τις ανάλογες υποδομές.

Τέλος πρόσφατα βρέθηκαν αρχαίοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή που παραμένουν αναξιοποίητοι.

Συνεπώς η περιοχή διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις ώστε να είναι τουριστική και με αυτόν τον τρόπο να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξή της.

Η ένταξη της Κύμης στις τουριστικές περιοχές, θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία και ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, ενώ θα αναπτυχθεί ο ιστός προώθησης τουριστικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Στου άμεσους στόχους του προγράμματος ένταξης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αξιοποίηση και βελτίωση της λειτουργίας των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και η προσέλκυση νέων, η εφαρμογή προγραμμάτων αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με σταθερό προσανατολισμό την προστασία του περιβάλλοντος και της ορεινής βιοποικιλότητος, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και διασύνδεση του τουρισμού με την φύση, καθώς και η επένδυση στον φυσιολατρικό και θρησκευτικό τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ