Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

17-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την ανάπτυξη ενός τουριστικού σχεδιασμού εστιασμένου στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην ευρύτερη διάχυση του τουριστικού φαινομένου, προκειμένου να ενισχυθούν και οι οκτώ εκείνες περιφέρειες (σχεδόν μια ολόκληρη χώρα) που συνωστίζονται να αντλήσουν οφέλη σε ένα μόλις 10% της πίτας της τουριστικής δραστηριότητας, επισήμανε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (T.O.Π.)  κ. Κων/νος Μαρινάκος, μιλώντας στην 7η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Απώτερος στόχος, όπως είπε, θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση των απομονωμένων τουριστικά περιοχών, αξιοποιώντας, σήμερα όσο ποτέ, την θετική συγκυρία που συντελείται για τον τουρισμό στη χώρα μας. 

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκος τόνισε ότι, τη στιγμή που ο ξενοδοχειακός κλάδος κινείται μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα εχθρικό στην ιδιωτική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αβεβαιότητας αλλά και αλόγιστης υπερφορολόγησης, το τουριστικό προϊόν έρχεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω με την επιβολή ενός παράλογου νέου φόρου, του φόρου διαμονής. Ένας φόρος, ο οποίος θα πρέπει  άμεσα να καταργηθεί γιατί τα ξενοδοχεία δεν αντέχουν να επωμιστούν άλλα οικονομικά βάρη τόσο δυσανάλογα των πραγματικών τους αποτελεσμάτων.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Η όποια συζήτηση περί επίλυσης επιμέρους τεχνικών θεμάτων για τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του εν λόγω φόρου, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά σε λογικές του “το μη χείρον βέλτιστον” που έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στη λειτουργία της κοινωνίας και -κατ' επέκταση στην πορεία της οικονομίας και ολόκληρης της χώρας. Θα πρέπει να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με το κακό, αρκεί να μην είναι χειρότερο από κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Θα πρέπει να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με κακούς πολιτικούς, κακούς δημόσιους λειτουργούς, κακούς συναδέλφους, κακούς φίλους, απλά και μόνο επειδή δεν είναι χειρότεροι από ότι θα μπορούσαν να είναι κάποιοι άλλοι δίπλα μας. Επιτέλους θα πρέπει να μάθουμε να επιδιώκουμε -ή και να απαιτούμε όταν χρειάζεται, το καλό, το δίκαιο και το αξιοπρεπές»

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο