Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

16-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, γνωμοδότησε θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: “Καταδυτικό Πάρκο στη θαλάσσια περιοχή «Όρμος Μπρος Γιαλός» Αποκορώνου Χανίων” .

Το καταδυτικό πάρκο χωροθετείται στον παράκτιο χώρο του όρμου Μπρός Γιαλός, εκτός περιοχής Ναtura 2000, με κύριο του έργου τον Δήμο Αποκορώνου. Στην θαλάσσια περιοχή του έργου δεν υφίσταται κάποιο σχέδιο θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και στο χερσαίο τμήμα της ευρύτερης περιοχής δεν υφίστανται θεσμοθετημένες χρήσεις γης και εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο.

Στον όρμο Μπρος Γιαλός σε έκταση 60 στρεμμάτων χωροθετείται το καταδυτικό πάρκο διαστάσεων 190 μ. επί 315 μ. Εντός του πάρκου πρόκειται να ποντισθούν τεχνητοί ύφαλοι τεχνολογίας του ΕΛΚΕΘΕ, καθώς και δύο παροπλισμένα πλοία . Για την ποιοτική, εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του καταδυτικού πάρκου θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων επιφανειακοί πλωτήρες επισήμανσης ορίων καταδυτικού πάρκου, πλωτήρες πρόσδεσης σκαφών, περιοχές πόντισης δύο πλοίων και τρείς καταδυτικές διαδρομές με τρόπο ώστε το  Πάρκο να μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενήσει ισάριθμες ομάδες επισκεπτών . Η πρώτη διαδρομή μήκους 370 μ. και βάθους 20 μ. με εξερεύνηση το ναυάγιο Ι και μια ομάδα 5 υφάλων. Η δεύτερη διαδρομή μήκους 350 μ. βάθους 20 μ. με εξερεύνηση το ναυάγιο ΙΙ και μια ομάδα 8 υφάλων και η Τρίτη διαδρομή μήκους 250 μ. βάθους 10 μ. με εξερεύνηση μια ομάδα 8 υφάλων.

Η εξυπηρέτηση του Καταδυτικού Πάρκου θα έχει αφετηρία από τους λιμένες Γεωργιούπολη, Αλμυρίδα ,Καλύβες Μαράθι και Μπρός Γιαλό.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ