Παλαιό Φάληρο: Κοινόχρηστα ποδήλατα και για τους πελάτες των ξενοδοχείων

10-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ενέκρινε την οριοθέτηση κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση σταθμών Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων καθώς και τον Κανονισμό όρων χρήσης και λειτουργίας.

Ειδικότερα, καθορίστηκαν η διάρκεια λειτουργίας του συστήματος σε ημερήσια βάση, οι ώρες χρήσης του από τους δημότες, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος απόκτησης δικαιώματος χρήσης, ο τρόπος χρήσης του συστήματος, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των χρηστών καθώς και τα αναλογούντα πρόστιμα για κάθε παράβαση.

‘Οσον αφορά στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις επιχειρήσεις, προβλέπεται η χρήση ειδικής προπληρωμένης κάρτας συνδρομητή που παραλαμβάνεται κατά την εγγραφή των επιχειρήσεων στο σύστημα και κατόπιν παραχωρείται στους πελάτες τους. Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τη συνδρομητική προ-πληρωμένη κάρτα, κόστους 20 ευρώ με διάρκεια ισχύος ενός έτους. Κάθε ξενοδοχείο θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει όσες ετήσιες κάρτες επιθυμεί στο όνομά του, ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχει η χρήση του συστήματος από τους πελάτες του.

Η συνδρομητική κάρτα, παραχωρείται κατόπιν στους πελάτες με χρέωση ή δωρεάν, ενημερώνοντας ηλεκτρονικά το σύστημα EasyBike με τα στοιχεία των πελατών, σύμφωνα με εγχειρίδιο χρήσης που θα τους δοθεί.

Η μέγιστη χρέωση χρήσης ανάλογα με το χρόνο διάρκειας από τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την τιμολογιακή πολιτική του δήμου.

Πέραν της ετήσιας συνδρομής για κάθε κάρτα, ο δήμος δεν θα έχει καμία απαίτηση από τις χρεώσεις των ξενοδοχείων και των καταστημάτων προς τους χρήστες των ποδηλάτων.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι