Κέντρο Τουριστικής Προβολής στη Θήβα

01-02-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Θήβας ενέκρινε την πρόταση συγχρηματοδότησης της πράξης «Βελτίωση κτιρίου παλαιού νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω πράξης, εξασφαλίζεται η  συνεχής λειτουργία του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου, το οποίο θα αξιοποιείται από το Δήμο Θηβαίων. Επίσης, διασφαλίζεται η χρήση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου ως κέντρο τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Θήβας, 4 ημέρες την εβδομάδα τουλάχιστον και για ελάχιστο χρονικό διάστημα 8 μήνες το χρόνο. Το κέντρο τουριστικής προβολής θα λειτουργεί και θα συντηρείται από το υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου Θηβαίων.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα πρέπει να εμπίπτουν στο αντικείμενο και τους στόχους της Δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας». Ειδικότερα, οι αιτήσεις χρηματοδότησης πρέπει να αφορούν στην υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος των Δήμων. Ως τέτοιο κτιριακό απόθεμα νοείται ένα εύρος κτιρίων ιστορικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος των οποίων η πρότερη χρήση και δραστηριότητα έχει εγκαταλειφθεί και που θα επαναχρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς  από τους αρχικά προβλεπόμενους.

Στο συγκεκριμένο κτιριακό δυναμικό, ενδεικτικά, εντάσσονται ανενεργά κτίρια όπως: Βιομηχανικά, ΞΕΝΙΑ, Νοσοκομεία, Στεγασμένες Αγορές, Αποθήκες, Στεγασμένες Στοές, Δημοτικά Λουτρά, Δημοτικά Σφαγεία, Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις, Δικαστικά Μέγαρα και άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Επισημαίνεται ότι δεν είναι επιλέξιμη παρέμβαση ο εκσυγχρονισμός κτιρίων ή  εγκαταστάσεων που λειτουργούν πλήρως, αλλά οι παρεμβάσεις σε ανενεργά κτίρια ή κτίρια που ένα μικρό ποσοστό της επιφάνειας τους -έως 20%-έχει υφιστάμενη χρήση και με την παρέμβαση θα αποκτήσει χρήση το σύνολο της επιφάνειάς του. Κάθε δήμος δύναται να υποβάλει μια και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης με το ποσό της επιλέξιμης συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης να μην ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ για την ανακατασκευή, αναστήλωση, αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου.

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη των κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ουσιαστική αναζωογόνηση και την αλλαγή προσανατολισμού περιοχών σε πολιτιστικές, τουριστικές περιοχές. Η ημερομηνία λήξεως της υποβολής των προτάσεων είναι η 07/01/2019.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ