Κέρκυρα: Λύσεις για την τουριστική ανάπτυξη των Διαπόντιων νησιών

20-01-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τα Διαπόντια νησιά είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών στο βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας. Τα μεγαλύτερα από αυτά, που είναι και κατοικημένα, είναι οι Οθωνοί, η Ερείκουσα και το Μαθράκι. Ιστορικά στα Διαπόντια νησιά ανήκει και το νησί Σάσων που βρίσκεται στο κόλπο της Αυλώνας, στην είσοδο των στενών του Οτράντο και που το 1914, κάτω από τη πίεση των τότε «συμμάχων» μας Αυστροουγγαρίας και Ιταλίας, η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου το παραχώρησε στην Αλβανία. Ωστόσο, τα μικρά αυτά νησιά τα οποία χαρακτηρίζονται ως «επίγειοι παράδεισοι», λόγω του φυσικού κάλλους και του παρθένου περιβάλλοντος, αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκοινωνίας, υγειονομικής περίθαλψης και ύδρευσης.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κέρκυρας αποφάσισε να διεκδικήσει λύσεις, μέσω της δρομολόγησης πλοίου για τη μεταφορά εφοδίων και υλικών από και προς τα Διαπόντια, να δημιουργηθεί λιμάνι στον Άγιο Στέφανο Βόρειας Κέρκυρας ώστε να εξυπηρετηθούν και να αναπτυχθούν τα νησιά και να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους κατοίκους των Διαπόντιων Νησιών όπως φορολογικές απαλλαγές και αυξημένοι μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στα νησιά.

Τέλος, αναφέρθηκε η ανάγκη διεκδίκησης της τουριστικής ανάπτυξης των Διαπόντιων Νησιών στο πλαίσιο του ναυτικού τουρισμού και γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί στο ιδιότυπο περιβάλλον των τριών μικρών νησιών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ