Έρευνα για εντοπισμό Μινωικού οικισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

11-01-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Γεωφυσική έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό θαμμένου αρχαίου οικισμού Μινωικής περιόδου στις περιοχές Πάνω Κεφάλι, Κάτω Κεφάλι, Πέρα Αλώνια και νότια του περιφερειακού δρόμου προς Κακάπυλα, προγραμματίζει ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την έρευνα-ανάδειξη σπουδαίων θαμμένων αρχαιοτήτων στην περιοχή ο δήμαρχος δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από την συνεργασία των θεσμών, Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εμπλεκόμενους φορείς, με «εργαλεία»-καθοδήγηση  την επιστήμη και την μοναδική πολιτισμική κληρονομιά του Λασιθίου, σε συνδυασμό με συστηματική δουλειά, έρευνα και τεκμηρίωση, θα είμαστε σύντομα σε θέση να αποκαλύψουμε σε όλο της το μεγαλείο την πραγματική διάσταση της μυθολογικής αλλά και ιστορικής  σπουδαιότητας και προσφοράς του τόπου μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, ώστε να ξαναγράψουμε  την ιστορία του υπό το πρίσμα ντοκουμέντων-αποδεικτικών στοιχείων. Δέσμευση μας, συνεχίζουμε ακούραστα να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του πολιτισμικού μας αποθέματος-κληρονομιάς προς όφελος της Κρήτης αλλά και της χώρας ευρύτερα». 

Για τις ανάγκες των εργασιών ανίχνευσης των αρχαιοτήτων, ο δήμος καλεί όσους ιδιοκτήτες έχουν αγροτεμάχια-οκόπεδα στις περιοχές αυτές να επικοινωνήσουν με το Δήμο και συγκεκριμένα με α) τον εκπρόσωπο της Τ.Κ Πλάτης  κ. Θεοχάρη Γαλιοτζάκη ή β) τον Aντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Στρατάκη, προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, το αργότερο έως την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη