Τουρισμός: Αστυνομική Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης στο κέντρο της Αθήνας

22-12-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Καλύτερη αστυνόμευση θα έχει το κέντρο της Αθήνας, καθώς μετά από πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (Κι.Πο.Κ.Α.), σε συνεργασία με παραγωγικούς φορεις και τις διαβουλεύσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθηνών Ταξίαρχο κ. Δημήτρη Μουστακαλή, αποφασίστηκε η δημιουργία της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης, η οποία θα έχει ως καθήκον την συνδρομή σε προβλήματα επισκεπτών και τουριστών (κλοπές κλπ) που κινούνται στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, Πλ.Συντάγματος ,Πλ. Δημαρχείου, Πλ. Καραϊσκάκη, Πλατεία Βάθης κλπ.

Πιο συγκεκριμένα έχουν ενεργοποιηθεί τετραμελείς ομάδες αστυνομικών οργάνων, που θα έχουν καθήκον την συνδρομή σε προβλήματα επισκεπτών που κινούνται στις εν λόγω περιοχές. Οι ομάδες συντονίζονται από το υπασπιστήριο του Αστυνομικού Διευθυντή Αθήνας στο τηλέφωνο: 210-6440412 όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν για άμεση παρέμβαση σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας.

Η ομάδα αυτή θα είναι ενεργή τις καθημερινές ημέρες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 μμ .και από τις 16.00 μμ έως τις 22.00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από 12.00 έως τις 18.00 το απόγευμα.

Η Ομάδα συντονίζεται από το υπασπιστήριο του αστυνομικού Διευθυντή στο τηλέφωνο 210. 64.40.412, όπου μπορείτε κανείς να καλεί για την άμεση παρέμβαση της ομάδας αυτής .

Συμμετοχή του ΗΑΤΤΑ

O HATTA συμμετέχει στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ του ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α, παραγωγικών φορέων (συμμετέχουν οι Πρόεδροι των: ΗΑΤΤΑ, ΞΕΕ, ΕΞΑΑ, ΣΕΤΕ) και φορέων της Πολιτείας που σκοπό έχουν την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Στις συναντήσεις αυτές το Σύνδεσμο εκπροσωπεί ο Πρόεδρος κ. Στάθης Σκρέτας, στην πιο πρόσφατη δε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, έκανε μια εκτίμηση των δράσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ανέφερε ότι «η κατάσταση έχει αλλάξει και βελτιώνεται συνεχώς».    

Οι συναντήσεις και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν προκειμένου η κατάσταση να βελτιώνεται σταθερά.

Τέλος, στις αρχές του νέου έτους, προγραμματίζεται ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ του ΗΑΤΤΑ και της εκπροσώπων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και αφορά στην ενημέρωση της Αστυνομίας για την ισχύουσα Τουριστική νομοθεσία και την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων καθώς και την αναδιοργάνωση της Τουριστικής Αστυνομίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες