Πώς θα ενισχυθεί ο τουρισμός στην Εύβοια

20-12-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη συμμετοχή της σε προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., η οποία έχει ως αντικείμενο την “Υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας μέσω της αύξησης της ελκυστικότητας στην Π.Ε. Ευβοίας”.

Έναυσμα για την ανωτέρω δράση, αποτέλεσε η πεποίθηση ότι η προσπελασιμότητα αποτελεί ένα από τα συστατικά της ελκυστικότητας των πόλεων και ευρύτερων χωρικών ενοτήτων και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τόπο εργασίας, κατοικίας επένδυσης αλλά και αναψυχής. Επιπροσθέτως, η προσπελασιμότητα αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη περιοχών, περιφερειών και πόλεων, ενώ θεωρείται ως “ένα συλλογικό όφελος και οδηγός της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών”

Ειδικότερα, το έργο θα υλοποιηθεί μέσω δράσεων οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξασφάλιση τεσσάρων ημερήσιων δρομολογίων απευθείας σύνδεσης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με τη Χαλκίδα, για 30 ημερολογιακές ημέρες δοκιμαστικά, με άμεσο στόχο την αύξηση του μέτρου της προσπελασιμότητας και κατά συνέπεια της ελκυστικότητας για την χωρική ενότητα της Εύβοιας, την εκπόνηση έρευνας πεδίου σχετικά με το προφίλ, τις ανάγκες και την ικανοποίηση των χρηστών των δρομολογίων και την εκπόνηση έκθεσης για τον εντοπισμό των ποιοτικών και ποσοτικών προϋποθέσεων για την βιωσιμότητας της απευθείας σύνδεσης, την δημιουργία ιστολογίου με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και εν δυνάμει χρηστών της διαδρομής αλλά και την αξιολόγηση της υπηρεσίας μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου παράλληλα με την δημιουργία σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα των ανωτέρω δράσεων είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της ανάδειξης της χωρικής ενότητας της Π.Ε. Ευβοίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ