Δήμος Κορινθίων: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

16-12-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Κορινθίων ενέκρινε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής το οποίο στοχεύει κυρίως στην ανάπτυξη ποικίλων, ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία.

Μέσω του προγράμματος επιδιώκεται η έγκυρη και σωστή πληροφόρηση σχετικά με τον Δήμο Κορινθίων, η ενημέρωση μέσων, τουριστικών οδηγών, ταξιδιωτικών γραφείων και υπηρεσιών, η προβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενεργειών που συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση των επιμέρους ειδών τουρισμού, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή τουριστική αγορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δράσεις τουριστικής προβολής αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και ενημέρωσης, όπως και δράσεις οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού marketing και είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής πραγματικότητας.

Η εκτέλεση του σχεδίου δράσης περιλαμβάνει τη χρήση των κατάλληλων μέσων, με τρόπο ώστε το μήνυμα να μεταδοθεί στη σωστή αγορά και στο σωστό κοινό. Κεντρικός στόχος του σχεδίου είναι η προβολή του Δήμου Κορινθίων μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού, ο οποίος αποτελείται από μια πλατφόρμα για “έξυπνες” συσκευές και έχει ως στόχο να αποτελέσει τον επίσημο ψηφιακό τουριστικό οδηγό για τον Δήμο Κορινθίων.

Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει, να εξερευνήσει και να περιπλανηθεί στα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες του Δήμου Κορινθίων και θα μπορεί να συγκρίνει καταλύματα και χώρους εστίασης για τις εξορμήσεις του.

Ως επί μέρους δράσεις του προγράμματος, είναι η φιλοξενία τουριστικών φορέων και δημοσιογράφων, η συμμετοχή σε εκθέσεις καθώς και η διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων.

Τέλος, προτείνεται η δημιουργία ανάλυσης και σχεδίου Μάρκετινγκ του τουριστικού προορισμού, δημιουργική στρατηγική και master plan προώθησης του Δήμου Κορινθίων.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους