Ολοκληρωμένη ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στα Δωδεκάνησα

05-12-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Εταιρεία Δ.ΕΤ.Α.Π., με θέμα: «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine στα Δωδεκάνησα».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε αισιόδοξο κλίμα έγινε η απονομή των πιστοποιητικών στις επιχειρήσεις εστίασης που πληρούν τις προδιαγραφές πιστοποίησης της Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας και εντάχθηκαν  ή παρέμειναν στο Δίκτυο AegeanCuisine.

Συνολικά 121 επιχειρήσεις εστίασης από 13 νησιά του Νομού Δωδεκανήσου διαθέτουν πλέον ταυτότητα και ανήκουν στο Δίκτυο AegeanCuisine. Η διαδικασία διοικητικών και επιτόπιων επιθεωρήσεων έγινε σε συνεργασία με την TUV ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κος Γιώργος Τρουλλάκος,  Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου - Δ.ΕΤ.Α.Π., ο κος Ιάκωβος Γρύλλης - Συντονιστής ομάδας έργου για τους ελέγχους της Γ’ φάσης πιστοποίησης επιχειρήσεων με το πρότυπο Aegean Cuisine, η κα Αμαλία Τζίκου - Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κος Νίκος Χριστοφόρου  - Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και ο κος Σπύρος Κουγιός - Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων με την 4η θέση στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2017. Από τους ομιλητές παρουσιάστηκαν θέματα που σχετίζονται με το κλάδο της εστίασης και τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης του προτύπου AegeanCuisineκαθώς και η αξία της Γαστρονομίας και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των εγκεκριμένων αλλά και των υπό έγκριση έργων, που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του Δικτύου AegeanCuisine από το Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δ.ΕΤ.Α.Π. Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο κος Νίκος Παπασταματίου, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου την απονομή των πιστοποιητικών έκαναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κος Νίκος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων κος Νίκος Χριστοφόρου, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας κα Αμαλία Τζίκου, η Γραμματέας του Δ.Σ. της Δ.ΕΤ.Α.Π. κα Μαριτάνα Αλακιώτου - Ανθοπούλου.

Με την παρουσία τους τίμησαν το ιδιαίτερο αυτό συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων – Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κος Ιωάννης Φλεβάρης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Τέρης Χατζηιωάννου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, φίλοι και μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ήταν από κάθε άποψη ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο, μία δράση αναγνώρισης της προσπάθειας που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και ανάδειξης της υψηλής ποιότητας αλλά και της δυναμικής της Δωδεκανησιακής Επιχειρηματικότητας.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τα μέλη του Δικτύου AegeanCuisine για την άριστη συνεργασία και δεσμεύεται για ακόμα περισσότερες δράσεις για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»