Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ο τουρισμός της εμπειρίας μέσα από ψηφιακές εφαρμογές

10-11-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προχωρά στην υλοποίηση δράσης η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία e-υπηρεσιών και e-περιεχομένου, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από προσωπικούς υπολογιστές όσο και από ταμπλέτες και έξυπνα τηλέφωνα και θα υποστηρίζουν τις υπό ανάπτυξη μορφές τουρισμού της περιφέρειας.

Οι εφαρμογές αφορούν κυρίως σε πλατφόρμες καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων, οδηγούς αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, εικονικές αναπαραστάσεις γεγονότων, ανάδειξη παραδοσιακών αρχιτεκτονικών τεχνικών και κτιρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, ψηφιοποίηση τουριστικών και πολιτισμικών πόρων, διαδρομών και χαρτών.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός ανοικτού δικτύου τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου, καθώς και η ανάπτυξη mobile εφαρμογής που θα αξιοποιεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από το παραπάνω δίκτυο. Συμπληρωματικά, θα παραχθούν υπηρεσίες συλλογής νέου ή εμπλουτισμού υπάρχοντος πολιτιστικού περιεχομένου.

Βασικός Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας κεντρικής δομής για τις Κυκλάδες που θα αποτελεί ένα Κεντρικό Αποθετήριο συγκέντρωσης αλλά και διαμοίρασης περιεχομένου. 'Οπως διαπιστώθηκε, κατά το παρελθόν έχουν ολοκληρωθεί πολλά έργα δημιουργίας Τουριστικού και Πολιτιστικού περιεχομένου, το αποτέλεσμα των οποίων είναι κατακερματισμένο σε διαφορετικές δομές και μπορεί να είναι αποκαιροποιημένο ή να επικαλύπτεται με άλλα έργα.

Συνεπώς, κρίθηκε σημαντική η δημιουργία μιας κεντρικής δομής στην οποία όχι μόνο θα συγκεντρώνεται πολυμεσικό περιεχόμενο από τους φορείς των Κυκλάδων, αλλά θα υλοποιηθούν και μηχανισμοί διαμοίρασης ώστε το περιεχόμενο αυτό να είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει στο Portal του ή την εφαρμογή του.

Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο που είχε αναπτυχθεί σε προηγούμενη δράση και αφορούσε τα 500 πιο σημαντικά σημεία Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος.

Τέλος, δίνεται έμφαση στην προώθηση του «Ταξιδιού Εμπειρίας» όπου ο χρήστης της εφαρμογής θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του προφίλ βάσει των ενδιαφερόντων του και της περιόδου που θα βρίσκεται στο κάθε νησί ως ολοκληρωμένη πρόταση για να «γευθεί» ο επισκέπτης την εμπειρία των Κυκλάδων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 393.000 ευρώ με ΦΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι