Δήμος Ναυπάκτου: Διεθνές δίκτυο "Δρόμοι του Λεπάντο"

26-10-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ναυπάκτου ενέκρινε το καταστατικό του Διεθνούς Δικτύου «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΠΑΝΤΟ» που έχει σαν σκοπό την υποστήριξη, την προώθηση και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων διμερούς και πολυμερούς διεθνούς συνεργασίας σχετικά με την υλική και άυλη κληρονομιά της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Αναλυτικά το Δίκτυο θα επιδιώκει:

1. Την εξασφάλιση της προστασίας, της αξιοποίησης, της διάδοσης και της χρήσης όλων όσων αφορούν την ιστορική κληρονομιά της Ναυμαχίας, με απώτερο σκοπό η κληρονομιά αυτή να γίνει κτήμα των μελλοντικών γενεών.

2. Την δημιουργία των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση σχετικών πρωτοβουλιών για τη μελέτη, τη διάδοση και τη διαφύλαξη των ιστορικών αναφορών για τη Ναυμαχία, που στο σημερινό διεθνές περιβάλλον δεν αποτελούν μόνο μια εντυπωσιακή κοινή κληρονομιά για τους λαούς της Μεσογείου και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ένα εξαιρετικό στοιχείο Πολιτιστικής Συνοχής.

3. Την επίτευξη μίας σύγχρονης διαπολιτισμικής προσέγγισης μέσω της προαγωγής της πολιτιστικής πολυμορφίας, της «κοινής κληρονομιάς», σχετικά με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

4. Την προαγωγή του διαλόγου και της ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα στους εταίρους, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, με σκοπό την υλοποίηση μιας «πολιτιστικής επικοινωνίας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο και την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, συμποσίων που προάγουν τους σκοπούς του δικτύου

5. Την ανάδειξη και προώθηση έρευνας και μελέτης σχετικά με το σύνολο των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών ιδεών που εμπνεύστηκαν από τη Ναυμαχία ως εμβληματικό σύμβολο της Ευρώπης και της Ευρω-Μεσογειακής ζώνης γενικότερα.

6. Την παροχή θέσεων εργασίας από κοινά έργα.

7. Την αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων, ξεκινώντας από τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ευρωπαϊκός προγραμματισμός.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»