Ο τουρισμός της Ημαθίας στο Ζάππειο- Ψηφιακή εφαρμογή για τον Όλυμπο

06-10-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 13.000 με ΦΠΑ για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως συνδιοργανωτή στο τριήμερο εκδηλώσεων, με κεντρικό τίτλο «“IQ” (Imathia Quality) Τουριστικές, πολιτιστικές και αγροδιατροφικές διαδρομές της Ημαθίας», που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 104.200 ευρώ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Δήμος Αλεξάνδρειας ως συνδιοργανωτής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μέσω της προβολής των πρωτογενών ή/και μεταποιημένων αγροτικών του προϊόντων, στο πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής για την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε και δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μετά από σχετική πρόσκληση των ενδιαφερομένων, για τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για τον Όλυμπο. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ύψους 65.000 ευρώ. Στο ίδιο Πρόγραμμα αναλύεται η υλοποίηση της ως άνω δράσης σε τρεις κύριους άξονες με:

α) θεματικά βίντεο για τις διαδρομές & τα μονοπάτια του Ολύμπου,

β) τη δημιουργία της ψηφιακής εφαρμογής με τεχνικές επαυξημένης πραγματικότητας και

γ) φωτογραφίες & θεματικά banners (επιγραφές) για τον Όλυμπο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι