Ιόνια Νησιά: Πρωτιά στην αύξηση αεροπορικών αφίξεων και στο 8μηνο

03-10-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τα Ιόνια νησιά συνεχίζουν και εφέτος να είναι πρώτα μεταξύ των ελληνικών προορισμών σε ποσοστό αύξησης των αεροπορικών αφίξεων, καταγράφοντας αύξηση 9,46% στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2016. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 τα Ιόνια νησιά είχαν αύξηση 13,20% στις αεροπορικές αυξήσεις, δίοντας πανελλήνια πρωτιά.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός, ότι λόγω ανακαίνισης βρίσκονται εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες υψηλών κατηγοριών, επί πλέον των άλλων 4.000 περίπου κλινών που εκσυγχρονίζονται ριζικά, μέχρι και τώρα, από προηγούμενα έτη, σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Σπύρος Γαλιατσάτος.

"Εκτιμάται ότι το 2018, θα επανέλθουν σε λειτουργία 5.000 κλίνες σε μορφή μάλιστα πολυτελείας, αλλά και τουλάχιστον άλλες 1.000 νέες, καθώς και πολλά άλλα ανακαινισμένα και νέα  καταλύματα. Έτσι όχι μόνο θα γίνει ένα ακόμα βήμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην άμβλυνση της εποχικότητας, αλλά και μεγάλη αύξηση στις θέσεις εργασίας, καθώς και στη διεύρυνση της "χωρητικότητας" ακόμα περισσότερων αφίξεων", τονίζει ο κ.Γαλιατσάτος, προσθέτοντας:

"Άλλωστε, η στρατηγική της Π.Ι.Ν για αύξηση της ζήτησης με σύγχρονες μεθόδους και την βελτίωση του μείγματος του προϊόντος, όπως είχε διατυπωθεί με σαφήνεια από το 2014 και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στόχευε στην προέλκυση νέων επενδύσεων, γεγονός που ήδη συμβαίνει, διαχέοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα".

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο