Αθλητικός τουρισμός: Διεθνής αγώνας ελεύθερης κατάδυσης στην Αμοργό

26-09-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το νησί του απέραντου γαλάζιου, την Αμοργό, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να παραστεί, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση του πρώτου διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue 2017.

Ο κ. Χατζημάρκος παρέστη στην τελετή λήξης του πρώτου διεθνούς  αγώνα ελεύθερης κατάδυσης  Authentic Big Blue 2017, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Αμοργού.

Ο αγώνας, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκε  29 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας του Γάλλου σκηνοθέτη Λυκ Μπεσόν, το "Απέραντο Γαλάζιο" - "Le Grand Bleu", που γυρίστηκε στα νερά της Αμοργού, με τους Ζαν Μαρκ Μπαρ και Ζαν Ρενό να διαφημίζουν σε όλο τον κόσμο τις ελληνικές θάλασσες και το νησί των Κυκλάδων.

The Authentic Big Blue 2017, πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών, μεταξύ αυτών και παγκόσμιοι πρωταθλητές,  που βούτηξαν στα νερά, όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων και  ο κινηματογραφικός Ζακ Μαγιόλ, ηθοποιός Ζαν Μαρκ Μπαρ εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Το ραντεβού για τους αγώνες που φέρνουν και πάλι το απέραντοι ελληνικό γαλάζιο, στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος,   ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2018, στην επέτειο 30 χρόνων από την προβολή της ταινίας, Le Grand Bleu

Παράλληλα με τους αγώνες διοργανώθηκε και η εβδομάδα γαστρονομίας, Amorgos Gastronomy Week, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των μοναδικών ντόπιων, παραδοσιακών προϊόντων του νησιού.

Τον κ. Χατζημάρκο, συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, Γιάννης Μαργαρίτης και η Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων, Χρηστιάνα Πάπιτση.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός