Μαρίνα στη θέση Πηδάλι στη Σύρο

20-09-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης γνωμοδότησε θετικά επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την Μαρίνα στη θέση Πηδάλι.

Παράλληλα έκανε τις εξής παρατηρήσεις:

-Όπως εκτιμάται από τη Μελέτη, κατά τη μελλοντική λειτουργία της μαρίνας (πλήρης αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών), τα παραγόμενα απόβλητα θα αυξηθούν και θα περιλαμβάνουν σημαντικές ποσότητες από πετρελαιοειδή απόβλητα, υγρά αστικά απόβλητα, χρησιμοποιημένα λιπαντικά έλαια, χρησιμοποιημένες ηλεκτρικές στήλες και συσσωρευτές, στερεά μη επικίνδυνα απόβλητα και εν δυνάμει επικίνδυνα απόβλητα.

Θα πρέπει να προβλεφθεί η κατάλληλη διαχείριση όλων των ειδικών τύπων αποβλήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με την σύνταξη και έγκριση ενός ολοκληρωμένου «Σχεδίου Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων» καθώς και να επαναπροσδιοριστεί η Προγραμματική Σύμβαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σχετικά με την αποκομιδή των οικιακών στερεών αποβλήτων.

-Κατά τη μελλοντική λειτουργία, ο φορέας λειτουργίας της μαρίνας θα πρέπει να διαθέτει εγκεκριμένο «Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης» για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας.

-Δεδομένου ότι από τη λειτουργία της μαρίνας είναι δυνατό να επιβαρυνθεί η ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων, λόγω της ενδεχόμενης αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του θαλασσινού νερού και της ποιότητας των ιζημάτων του πυθμένα από τη λειτουργία των μηχανών των σκαφών, αλλά και μίας σειράς δραστηριοτήτων ατυχηματικού – περιστασιακού χαρακτήρα, προτείνεται να τηρηθεί πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας θαλάσσιου ύδατος με τακτικές δειγματοληψίες, τουλάχιστον μία ανά μήνα κατά τις περιόδους αιχμής.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»