Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα

14-08-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου «ΦΑΡΙΣ» και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur θα διοργανώσουν από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το Δήμο ο Διαγωνισμός αυτός θα φέρει κοντά τους φίλους της χορωδιακής μουσικής από όλα τα σημεία του ορίζοντα, όπως συνέβη και τον Οκτώβριο του 2015.

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το 2015 για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παράλληλα προβλήθηκε ο ελληνικός πολιτισμός και η Καλαμάτα.

Στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 χορωδίες, από 17 χώρες (Ελλάδα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Βραζιλία, Δανία, την Εσθονία, Ρουμανία, Ρωσία, Κίνα, Ιταλία, Σουηδία και Γεωργία) με τον αριθμό των χορωδών να ανέρχεται σε περίπου 2.000 άτομα. Η διοργάνωση είναι παγκόσμιας εμβέλειας και βάζει την Καλαμάτα στον χάρτη των μεγαλύτερων ανάλογων εκδηλώσεων. Η έλευση στην Καλαμάτα χιλιάδων χορωδών και των συνοδών τους, καθώς και η διεθνής προβολή της χορωδιακής αυτής συνάντησης, προσδίδουν χαρακτήρα μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων θα απαιτηθούν από το Δήμο δαπάνες ύψους 125.000 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι