Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή στη Σάμο

11-08-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Περιφερειακή Ενότητα Σάμου διοργανώνει από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης την έκθεση  με τις παράλληλες εκδηλώσεις "Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή".

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με την προβολή των τοπικών παραγόμενων προϊόντων της γεωργοκτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας των νησιών  και της αντίστοιχης γαστρονομίας κρίνεται σημαντική για την ανάδειξη τους και την αύξηση της τουριστικής ροής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα διοργανώνει την εν λόγω τριήμερη έκθεση με τη συμμετοχή παραγωγών, τυποποιητών και μεταποιητών των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, καθώς επίσης και παράλληλες εκδηλώσεις (θεματικών ομιλιών, παρουσιάσεις, event γαστρονομίας κλπ).

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση στην τουριστική αγορά (tour operators, επισκέπτες) της τοπικής παραγωγής, της ποιότητας των προϊόντων, της μεγάλης διατροφικής τους αξίας, ώστε να αποτελέσουν έλξη και επιλογές για δώρα, ίσως και παραγγελιών, κατά την επιστροφή στη χώρα τους με απώτερο σκοπό την ολοκληρωμένη διαφήμιση διαμονής τους και επανεπιστροφής τους στα νησιά.  Στο  πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν από ειδικούς τα τοπικά προϊόντα (κρασί, λάδι, μέλι κλπ), τα διατροφικά τους πλεονεκτήματα και οι δυνατότητές τους στη γαστρονομία με προετοιμασία και παρουσίαση πιάτων από αναγνωρισμένους σεφ της χώρας μας.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες