Εκδηλώσεις στη Λέσβο και στον Όλυμπο

04-08-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τρεις προφεστιβαλικές μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο θα διοργανωθούν στο περιθώριο του 3ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Μολύβου.

Η πρώτη μουσική εκδήλωση στα Θέρμα της Γέρας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, η δεύτερη εκδήλωση στο Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου και η τρίτη εκδήλωση στο Ιερό Μέσων στις 13 Αυγούστου.

Εξάλλου, από τις 29 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης,πολιτισμού & Τεχνών <<…στου Ολύμπου την αυλή>>, στην Ελασσόνα του Νομού Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με τη συνδιοργάνωση της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών. Για 4 μέρες, η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου.

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, εικαστικά, συναυλίες, δρώμενα, μύθοι και παραμύθια θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις. Παράλληλα, όλες τις μέρες θα υπάρχει έκθεση - προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας. Στις εκδηλώσεις αυτές θα πάρουν μέρος πάνω από 150 χορευτές από τα τμήματα του συλλόγου, χορευτές από δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς συγκροτήματα από την Λατινική Αμερική, Αφρική και Ευρώπη, και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν πλήθος κόσμου.

διαβάστε ακόμα

Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας