Αγκυροβόλιο για 73 τουριστικά σκάφη στα Άλιντα της Λέρου

27-07-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στην ενίσχυση της τουριστικής υποδομής της Λέρου και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, αποσκοπεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη δημιουργία αγκυροβόλιου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα, την πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, προϋπολογισμού 1,5 εκατ.  ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Για το σκοπό αυτό, θα υπογραφεί Διαβαθμιδική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Λέρου, με αντικείμενο την παραχώρηση αρμοδιότητας από το Δήμο Λέρου στην Περιφέρεια για την εκτέλεση του έργου.

Με βάση τη μελέτη, το αγκυροβόλιο θα κατασκευαστεί στην βορειοανατολική ακτή του όρμου Αλίντων και θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 73 σκάφη, μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά,  μήκους από 5 έως 30 μέτρα. Προβλέπονται επίσης βοηθητικοί χώροι (γραφεία, αποθήκες, μηχανοστάσιο, δεξαμενή, τουαλέτες κλπ), καθώς η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης οχημάτων.

Η σύναψη της Διαβαθμιδικής Σύμβασης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι