Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό προσόψεων κτιρίων σε 10 γειτονιές της Αθήνας

18-07-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Επαγγελματικά μηχανήματα για τον καθαρισμό προσέψεων κατοικιών και κτιρίων σε 10 γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας δώρισε εταιρία επαγγελματικού εξοπλισμού, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπισθεί ο αισθητικός βαδαλισμός και οι μουτζούρες στην πόλη από το δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με κατοίκους, επαγγελματίες και χορηγούς.

Η δράση καθαρισμού αφορά τα εξής σημεία:

•             Κυψέλη

•             Εξάρχεια

•             Πλάκα

•             Θησείο

•             Μοναστηράκι

•             την οδό Αιόλου

•             την οδό Αισχύλου

•             την οδό Αθηνάς

•             και το εμπορικό τρίγωνο.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες μαθαίνουν στην πράξη πώς μπορούν να διατηρήσουν καθαρές τις ιδιοκτησίες τους, συμμετέχοντας σε επιτόπιες δράσεις καθαρισμού, τις οποίες οργανώνει ο δήμος Αθηναίων από κοινού με την εταιρία. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προκειμένου να υποστηρίξουν τη διατήρηση της παρέμβασης είναι διαθέσιμα σε κάθε νέο ενδιαφερόμενο.

Λεπτομερείς οδηγίες για επαγγελματικές και οικιακές λύσεις καθαρισμού, τεχνικές προδιαγραφές όλων των υλικών και ευρύτερες πρακτικές που μπορεί κανείς να εφαρμόσει αν θέλει να δράσει, βρίσκονται διαθέσιμες στον οδηγό που επιμελήθηκε ο δήμος Αθηναίων και η Κarcher και είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο  http://www.synathina.gr/el/νέα/451-οδηγός-του-δήμου-αθηναίων-για-καθαρές-προσόψεις.html .

«Ο έγκαιρος και συστηματικός καθαρισμός μιας επιφάνειας τρεις συνεχόμενες φορές (κατά μέσο όρο), οδηγεί στην οριστική απαλλαγή από περαιτέρω βανδαλισμούς! Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση μιας καλής εικόνας της Αθήνας, πρώτα για εμάς που ζούμε στην πόλη αλλά και για τους επισκέπτες της», δηλώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας και επικεφαλής της πρωτοβουλίας Συναθηνά του δήμου Αθηναίων, Αμαλία Ζέπου.

Αν θέλετε κι εσείς να καθαρίσουμε μαζί τις μουντζούρες στη γειτονιά σας, να μάθετε πώς εφαρμόζουμε υλικά προστασίας και πώς χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα καθαρισμού ή να δανειστείτε το μηχάνημα καθαρισμού της γειτονιάς σας, προκειμένου να φροντίσετε την ιδιοκτησία σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην πρωτοβουλία ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2105277537(09.00 - 17.00). 

Photo Source: Wikimedia Commons Copyright: JFKennedy License: CC-BY-SA 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων