Ενιαίος σχεδιασμός Περιφέρειας-Δήμου για την τουριστική προβολή της Κω

18-07-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας για τουριστική ανάπτυξη και προβολή, σύναψαν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο δήμος Κω σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον δήμαρχο, κ. Γιώργο Κυρίτση.

Η Σύμβαση Συνεργασίας έχει αναπτυξιακή διάσταση και στοχεύει σε κοινές δράσεις, στην ενίσχυση διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού.

Μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, εντάσσονται όλες οι δράσεις για την τουριστική προβολή της Κω σε ένα ενιαίο σχεδιασμό.

Παράλληλα, υπηρετώντας το στόχο της διαφοροποίησης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, οι 2 πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού. Ο δήμος στηρίζει την προσπάθεια της Περιφέρειας για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 που θα είναι το Νότιο Αιγαίο και η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα ενδυναμώσει ένα νέο θεσμό, που ο Δήμος Κω ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και που χρόνο με το χρόνο ξεπερνά τα όρια της Κω στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ και στη Γιορτή των τοπικών αγροτικών προϊόντων που διοργανώνεται στη Μαρίνα της Κω και στην Καρδάμαινα.

Στo πλαίσιo αυτής της προγραμματικής σύμβασης εντάσσονται και συνέργειες για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και για το άνοιγμα σε νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός