Θαλάσσιος τουρισμός: Πρόταση δήμου Κω για δικτύωση μαρίνων με λιμάνια στο Αιγαίο

14-07-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Πρόταση για τη δικτύωση των Μαρίνων με λιμάνια και την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στο Αιγαίο παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κω, κ. Νίκος Κανταρζής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, ο κ. Κανταρζής συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη και τα στελέχη του Υπουργείου κ. Χριστοδουλοπούλου και κ. Παπαδόπουλο.

Μετά την παρουσίαση του σχεδιασμού, τα στελέχη του Υπουργείου θεώρησαν ότι η πρόταση πρέπει να προωθηθεί άμεσα, αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά, ιδιαίτερα για τη στήριξη μικρών νησιών και την τουριστική αξιοποίηση λιμένων που ως σήμερα δεν αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία, σε σχέση με τα χρήματα που έχει επενδύσει σε αυτά το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το λόγο αυτό και στο επόμενο διάστημα προετοιμάζεται ευρεία σύσκεψη μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όπου και θα αναλυθεί ο σχεδιασμός σε όλες του τις λεπτομέρειες, θα εντοπιστούν τυχόν τεχνικές ή νομικές παρεμβάσεις και στη συνέχεια θα μπει στη διαδικασία της υλοποίησης με πρώτη πιλοτική λειτουργία στο Δίκτυο του Ν.Α. Αιγαίου που θα περιλαμβάνει τη Μαρίνα της Κω και τα 8 λιμάνια του Λιμενικού Ταμείου Κω.

Photo Source: Wikimedia Commons Copyright: Karelj License: CC-BY-SA 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι