Ο τουρισμός του Γυθείου μετρά απώλειες από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό με τα Κύθηρα

13-07-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς όλες τις αρμόδιες Αρχές και ζητά την άμεση επαναδρομολόγηση ή αντικατάσταση το πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει αναλάβει το δρομολόγιο από Γύθειο προς Κύθηρα.

Όπως αναφέρθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος  που έχει αναλάβει το δρομολόγιο από Γύθειο προς Κύθηρα έχει από τις 2 Ιουνίου να εκτελέσει δρομολόγια. Επίσης, τονίσθηκε ότι το γεγονός αυτό πλήττει την οικονομική ζωή της πόλης του Γυθείου, ιδιαίτερα τα μαγαζιά εστίασης και τα ξενοδοχεία. Επίσης, σε επιστολή του ο Δήμαρχος Κυθήρων αναφέρει τα εξής:

«Το 1/3 της θερινής περιόδου έχει παρέλθει και το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" παραμένει ακινητοποιημένο στο Πέραμα λόγω βλάβης, χωρίς καμία ορατή προοπτική επισκευής της κύριας μηχανής του. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία που υποχρεούται βάσει δημοσίας συμβάσεως να εξυπηρετεί τα νησιά μας με διαρκή δελτία τύπου μεταθέτει την ακινησία του πλοίου από εβδομάδα σε εβδομάδα, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα να έχει μετατραπεί σε απόλυτη οργή, καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι εκατοντάδες, η οικονομική ζημιά ανεπανόρθωτη και η δυσφήμιση του τόπου μας μεγάλη.

Η ΛΑΝΕ, που είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία, δεν ενημερώνει για την ουσία του προβλήματος αλλά περιορίζεται στην ανακοίνωση του ανεκτέλεστου των δρομολογίων, μεταθέτοντας διαρκώς την ημερομηνία δήθεν επαναφοράς του πλοίου στη γραμμή. Η συμπεριφορά αυτή συνιστά απόλυτο εμπαιγμό που ουδείς: Υπουργείο, Δήμος, Φορείς και κάτοικοι δύναται να ανεχθεί. Ο Μάιος χάθηκε, ο Ιούνιος χάθηκε, δεν είναι δυνατόν να χαθούν τουριστικά ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Η κατάσταση στην τοπική κοινωνία είναι πλέον εκρηκτική».

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»