Συλλογή υπογραφών από το Δήμο για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου

15-06-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Μήλου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας συλλογής υπογραφών για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης, που βρέθηκε το 1820 στο νησί από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου, οι επισκέπτες βλέπουν ένα αντίγραφο του αγάλματος. Στόχος του Δήμου είναι μέχρι το 2020, 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, το αυθεντικό άγαλμα να επιστρέψει στο νησί.

Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει καταρτιστεί και βρίσκεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναφορικά με την φιλοξενία του γλυπτού, δεδομένου ότι, με πόρους του ΕΣΠΑ, έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου "Θηλέων" στην Πλάκα.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργοποίηση των αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κανάλια ενημέρωσης, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται ημερίδες και εκδηλώσεις για την υποστήριξη της συλλογής υπογραφών.

«Είναι νομίζω η αρχή για να καταφέρουμε αυτό που χρωστάμε στους προγόνους αλλά και στα παιδιά μας», σχολιάζει ο Δήμαρχος Μήλου κος Γεράσιμος Δαμουλάκης, ενώ η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κα Ζαμπέτα Τουρλου προσθέτει: «Θεωρούμε ότι η Αφροδίτη είναι η ξενιτεμένη μας θεά και ήρθε η ώρα να γυρίσει πίσω . Ζητάμε από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα και σε κάθε γωνιά της Γης, να δώσει το δικό του μήνυμα για την αναγκαιότητα της επιστροφής του αγάλματος της Αφροδίτης πίσω στο νησί της.

Η πλατφόρμα συλλογής υπογραφών είναι διαθέσιμη στο www.takeaphroditehome.gr. Αφιερώστε δέκα δευτερόλεπτα από το χρόνο σας για να στηρίξετε την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες