Ρόδος: Συνάντηση ξένων πρέσβεων με το δήμαρχο για κοινές πρωτοβουλίες

13-06-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τους πρέσβεις τεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα της Πολωνίας , της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, υποδέχτηκε χθες στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί τους θέματα συνεργασίας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την εμβάθυνση των σχέσεων των συγκεκριμένων χωρών με τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο, σε τομείς που αφορούν το εμπόριο, τον πολιτισμό και τις επιστήμες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, με δεδομένη την επιτυχία αυτών που πραγματοποιούνται ήδη στη Ρόδο ενώ ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για την προσέλκυση επενδυτών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Παρόντων των αντιδημάρχων Πολιτισμού και Τουρισμού κ. κ Τέρη Χατζηιωάννου και Μαρίζας Χατζηλαζάρου, καθώς και της κ. Κατερίνας Ασπράκη που τους συνόδευε, ο κ. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Πολωνίας στη χώρα μας Anna Barbarzak, τον πρέσβη της Tσεχικής Δημοκρατίας Jan Bondy, τον πρέσβη της Σλοβακίας Peter Michalko, και τον πρέσβη της Ουγγαρίας Εrik Edgar Haupt. Η επίσκεψη των πρέσβεων στη Ρόδο γίνεται στο πλαίσιο της πολωνικής προεδρίας στην ομάδα Βίσεγκραντ.

Η πρέσβειρα της Πολωνίας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδιαφέρον των Πολωνών να επισκέπτονται τη Ρόδο, με τάση αυξητική τα τελευταία χρόνια γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος των Πολωνών για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων στο νησί.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι μία διεθνής συνεργασία της Ρόδου με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ σημαντική για το νησί το οποίο έχει τις υποδομές και την ιστορία για να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ζήτησε από τους πρέσβεις να στηρίξουν την πρότασή του για δημιουργία δικτύου, μεταξύ των τεσσάρων χωρών και της Ρόδου για την προώθηση δράσεων και έργων με πόλεις που προστατεύονται από την UNESCO.

Οι πρέσβεις αποδέχτηκαν την πρόταση του δημάρχου και δεσμεύτηκαν να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους ώστε να βρεθεί το πεδίο δράσεις που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων