Η «Αττική γη» στην Ελβετία

24-05-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδος στη Βασιλεία της Ελβετίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Αττική Γη». Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κυρία Ελένη Δημοπούλου, η οποία έκανε παρουσίαση του προορισμού της Αττικής προς το κοινό.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Βέρνη, κυρία Χαρά Σκολαρίκου, ο Διευθυντής του Μουσείου, Dr Andrea Bignasca, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδος στη Βασιλεία, κυρία Κατερίνα Wahli-Σαββίδη, ενώ καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, ήταν ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος στη Βέρνη, κος Ιωάννης Μιτζάλης και ο Εφημέριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Βορειοδυτικής Ελβετίας στη Βασιλεία, Πατήρ Κωνσταντίνος Κοσμίδης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Skulpturhalle, (Mittlere Strasse 17, Basel), παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των επιμέρους προορισμών της Αττικής, οι οποίοι την καθιστούν μοναδικό και διαχρονικό τουριστικό προορισμό. Η ενημέρωση των συμμετεχόντων εμπλουτίστηκε από προβολές βίντεο για τους δέκα πιο σημαντικούς λόγους (perfect ten) που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την Αττική, καθώς και με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 300 και πλέον φιλέλληνες, επιστήμονες, νέοι εργαζόμενοι σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, καλλιτέχνες, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την ελβετική κοινότητα.

Η «Αττική γη» στην ΕλβετίαΑκολούθησε μουσική εκδήλωση με την ερμηνεύτρια κυρία Καλλιόπη Βέττα, τον συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Ιωάννου, και τον σολίστ του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά, με έργα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, συνθετών και ποιητών, το οποίο έδωσε το στίγμα της σπουδαίας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Κύκλο των Φίλων της Ελλάδος στη Βασιλεία. Μέσα από αυτή την κοινή διοργάνωση, η ομογένεια και οι φιλέλληνες, για μία ακόμα φορά, συνέβαλαν ουσιαστικά στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Όπως πάντα, οι ομογενείς, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Χώρας και των επιμέρους προορισμών μας διεθνώς.

Με τους συλλόγους τους, συμπράττουν ενεργά στην κάθε προσπάθεια προώθησης και προβολής του τόπου προέλευσής τους. Αποτελούν δε σημαντική δεξαμενή στήριξης, συμβάλλουν στην δημιουργία πολλαπλασιαστών θετικών ταξιδιωτικών εμπειριών, τροφοδοτούν με πληροφορίες από στόμα σε στόμα και επηρεάζουν θετικά τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Σημειώνεται ότι η περσινή έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης στην Βασιλεία της Ελβετίας, έκανε γνωστούς στους Ελβετούς τους μακρινούς και πανέμορφους προορισμούς των Κυθήρων και Αντικυθήρων, που ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Φέτος στις 19 Μαΐου 2017, η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής έδωσε συνέχεια στη σημαντική αυτή πολιτιστική δράση, με την παρουσία της στη Βασιλεία.

Οι Ελβετοί επισκέπτες που επιλέγουν υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, πολιτιστικές και περιηγητικές διαδρομές, αποτελούν για την Αττική αγορά υψηλής προτεραιότητας. Ως τουρίστες στην Ελλάδα, ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, μετά τους Αμερικανούς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αποτελώντας μια σημαντική τουριστική αγορά από κάθε άποψη.

Οι επικοινωνιακές δράσεις χαμηλού κόστους, συμβάλουν στη δημιουργία ισχυρού δικτύου πολλαπλασιαστών, επαναφέρουν στο προσκήνιο τον προορισμό και ενημερώνουν συνεχώς τους  διαμορφωτές της κοινής γνώμης με νέα στοιχεία για την Αθήνα, τον Πειραιά, τις άγνωστες και γνωστές γειτονιές και τα νησιά της «Αττικής γης».

Για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζει την υλοποίηση πολλών ανάλογων δράσεων στο εξωτερικό, με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής σε ομογενείς και φιλέλληνες, αλλά και στους επαγγελματίες του Τουρισμού. Για τον σκοπό αυτό θα διοργανωθούν ειδικά workshops από φέτος έως και το 2020. Για τις επόμενες παρουσιάσεις της Περιφέρειας Αττικής το 2017, ακολουθεί εκδήλωση στην Σουηδία (Στοκχόλμη) τον Οκτώβριο και για τα επόμενα έτη στις ΗΠΑ, στην Γαλλία, κ.λπ.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων