Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι και Γιορτή Σταριού στο Εύδριο της Λάρισας

23-05-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από την 1η έως και τις 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Μεταξοχώρι η Γιορτή Κερασιού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνδιοργανώτρια τη Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς. Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές. Η εκδήλωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Εξάλλου, την 1η Ιουλίου θα λάβει χώρα στο Εύδριο της Λάρισας η 10η Γιορτή Σταριού. Η Γιορτή Σταριού στόχο έχει να δοθεί ώθηση και άλλη διάσταση στη γιορτή και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου, το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θ’ ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία που είχε τόσο για την οικονομία όσο και για την διατροφή της περιοχής, όπως ο τραχανάς το πλιγούρι και οι πίτες.

Σε όλο τον κόσμο θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας, το οποίο θα παρασκευάσουν τα μέλη του συλλόγου χρησιμοποιώντας υλικά του τόπου, όπως κρέας , στάρι, ντοματοπολτό. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν τοπική παραδοσιακή ορχήστρα και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλλει στην προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς , όπως είναι τα έθιμα, οι παραδόσεις και η γαστρονομία.

Τέλος, η γιορτή στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων όπως είναι το σιτάρι και τα παραγόμενα από αυτό τοπικά προϊόντα, ενώ απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα