Κέρκυρα: Σύμφωνο συνεργασίας με πόλη του Μαυροβουνίου στον Τουρισμό

22-05-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το περασμένο Σάββατο (20/5/2017) στις 19.00 στο ιστορικό Δημαρχείο Kέρκυρας, πραγματοποιήθηκε η τελετή της υπογραφής συμφώνου φιλίας και συνεργασίας με το Δήμο Μπαρ της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος στην προσφώνηση του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αποδεχθήκαμε πριν ένα χρόνο πρόσκληση – πρόταση του πρέσβη του Μαυροβουνίου να προχωρήσουμε στη σύναψη σχέσεων μεταξύ των Δήμων μας.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Bar τύχαμε  σπουδαίας φιλοξενίας και διαπιστώσαμε τα κοινά στοιχεία και προοπτικές που μας ενώνουν, όπως συνέβη και στο φόρουμ Αδριατικής Ιονίου στη Butva.

Είχαμε δεσμευτεί για το Σύμφωνο Συνεργασίας ως πρώτο βήμα αδελφοποίησης και σήμερα υλοποιούμε αυτό το πρώτο βήμα με μεγάλη χαρά.

Ο Δήμαρχος του Μπαρ Dr. Zoran Srzentic, αφού ευχαρίστησε το Δήμο της Κέρκυρας για την υποδοχή έκανε μια σύντομη παρουσίαση  του Δήμου του:  “Είναι ιδιαίτερη χαρά” είπε  “για μας, που φέρνουμε πιο κοντά την Κέρκυρα με το Bar, την Ελλάδα με το Μαυροβούνιο.

Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, πρώτη φορά έρχομαι στην Κέρκυρα, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Το κείμενο του συμφώνου φιλίας και συνεργασίας που υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Μπαρ έχει ως εξής:

"Ο Δήμος Κέρκυρας της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Δήμος Μπαρ της  Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου  συμφωνούν στην υπογραφή Συμφώνου  Φιλίας και Συνεργασίας, βασιζόμενοι στον αμοιβαίο σεβασμό, στις κοινές πανανθρώπινες αξίες και στην προοπτική της ενδυνάμωσης και προβολής του πολιτισμικού αποθέματος και του τουριστικού προϊόντος των δύο πόλεων, στο πλαίσιο της αειφόρου αστικής ανάπτυξης και προς όφελος των  τοπικών κοινωνιών.

Στη βάση της ισότητας και του κοινού συμφέροντος, οι δύο πλευρές  υπογράφουν το παρόν Σύμφωνο,   που αποτελεί την αφετηρία στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας σε ευρύτερους τομείς   πολιτιστικής,  οικονομικής   και κοινωνικής  δραστηριότητας.

Αντικείμενο του Συμφώνου είναι:

•    Η ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα του Τουρισμού, με έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό

•    Η γόνιμη συνεργασία των δύο Δήμων για την ανάδειξη και προώθηση κοινών πολιτισμικών στοιχείων.

•    Η ενίσχυση των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Κέρκυρα με το Μπαρ 

•    Η πραγματοποίηση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών ανταλλαγών   καθώς και  η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών για   θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η σύναψη σχετικών συμφωνιών.

•    Η αξιοποίηση προγραμμάτων και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο, με παράλληλη συμμετοχή – εκπροσώπηση των δύο Δήμων σε διεθνείς οργανισμούς, δίκτυα και φόρουμ.

•    Η σύναψη θεματικών εξειδικευμένων συμφωνιών για την υλοποίηση των αντίστοιχων δράσεων.

Το παρόν Σύμφωνο τίθεται σε ισχύ από την υπογραφή του και η διάρκειά του ορίζεται 5ετής, παρατείνεται δε αυτόματα για αόριστο χρονικό διάστημα εφόσον  κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν ενημερώσει γραπτώς για την ανάκλησή του.

Το παρόν συντάχθηκε σε τέσσερα πρωτότυπα (δύο) στην ελληνική και (δύο) στην αγγλική  γλώσσα και έκαστος εκ των συμβαλλομένων μερών λαμβάνει από ένα αντίγραφο σε κάθε γλώσσα".

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ