Δήμος Χερσονήσου: Σύμβαση με την MKG για στατιστικά στοιχεία στον τουρισμό

05-05-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Χερσονήσου συνήψε σύμβαση με την MKG GROUP S.A. για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων για τον τουρισμό.

Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η συλλογή αξιόπιστων δεδομένων που θα εμπλουτίζουν την τράπεζα δεδομένων του Δήμου Χερσονήσου. Η αξιοποίηση και επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από τον Δήμο Χερσονήσου σε κάθε βήμα σχεδιασμού της αναπτυξιακής διαδικασίας καθώς και η μελέτη ειδικών περιπτώσεων με στόχο την ανάπτυξη εύστοχων δράσεων και προγραμμάτων. Η  αξιοποίηση και επεξεργασία δεδομένων κατά την αναπτυξιακή διαδικασία συμβάλλει και στο επίπεδο πρόληψης. Ειδικότερα στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού που τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς, είναι αναγκαία η πρόσβαση σε αυτά σε συνεχή και μόνιμη βάση.

Η προτεινόμενη ενέργεια λειτουργεί συμπληρωματικά στην ήδη ειλημμένη απόφαση του Δήμου Χερσονήσου για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού στον Δήμο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η MKG GROUP S.A. κατέχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογής και δημοσίευσης στατιστικών στοιχείων ξενοδοχείων και επιδιώκει τη συνεχή επέκταση του δείγματος ξενοδοχείων των ευρωπαϊκών αγορών με σκοπό την παροχή όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένων και αξιόπιστων δεδομένων, στατιστικών απόδοσης και επιδόσεων ξενοδοχείων. Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς στην Ελλάδα με περισσότερες από 60.000 κλίνες σε τουριστικά καταλύματα. Καλύπτει το 25% των κλινών της Κρήτης και περίπου το 6,5% στην Ελλάδα.

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο