Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι πτήσεις στην Καβάλα φέτος

22-04-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 2 Απριλίου ξεκίνησαν φέτος οι πτήσεις εξωτερικού από χώρες του εξωτερικού προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν.

Ήδη, ένα κομμάτι απ’ αυτό το κύμα αφίξεων έχουν υποδεχθεί τα ξενοδοχεία στο ηπειρωτικό κομμάτι (σε Καβάλα, ορεινή Ξάνθη), κυρίως με αφίξεις Γερμανών επισκεπτών, που αποτελεί και ένα πρώτο δείγμα των προσπαθειών των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, όπως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Καβάλας.

Από τις 9 Απριλίου, οι πρώτες αφίξεις είναι πλέον και για λογαριασμό του νησιού της Θάσου, ενώ αυτό το κύμα θα αυξηθεί από τις 28 Απριλίου κι έπειτα, όταν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα περισσότερα ξενοδοχεία στο σμαραγδένιο νησί (σ.σ. ταυτόχρονα με εκείνα στη Χαλκιδική).

Αυτό είναι μια πρώτη ένδειξη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που είχε προαναγγείλει αρκετές φορές με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο ο τότε αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πρώτες αφίξεις σε Καβάλα και Θάσο και σε δεύτερο πλάνο στην Αλεξανδρούπολη είχαν ξεκινήσει το 2016 στις αρχές Μαΐου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η περιοχή μας έγινε κορυφαίος τουριστικός προορισμός στη χώρα μας, αλλά επιβεβαιώνει το καλό κλίμα που υπάρχει, ότι Καβάλα και Θάσος γίνονται σταδιακά ολοένα και πιο γνωστές και ελκυστικές, τόσο σε παραδοσιακές αγορές, όπως αυτές των Βαλκάνιων, αλλά και σε νέες αγορές από τη Σκανδιναβία ή τη Ρωσία, μετά τη συνεργασία που υπάρχει πλέον με τον Όμιλο Μουζενίδη.

Πηγή: xronometro.com

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα