Διεθνές βραβείο σε βιβλίο για το δίκτυο Aegean Cuisine Cyclades

19-04-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Littérature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Académie Internationale de la Gastronomie), έναν χρόνο μετά την έκδοσή της, η αγγλική έκδοση του βιβλίου "Του άνεμου και της αρμύρας" ("Essence of Cyclades") για το δίκτυο Aegean Cuisine Cyclades.

H απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στο Παρίσι. Συγγραφείς είναι οι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης.

Το βιβλίο περιλαμβάνεται στη δράση του δικτύου Aegean Cuisine Cyclades, την οποία υλοποιεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων και αποτελεί υποέργο της πράξης «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη και η εμπορική αξιοποίηση των μοναδικών σε ποικιλία και ποιότητα προϊόντων των νησιών του Αιγαίου καθώς η προβολή της πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας. Ταυτόχρονα, στόχος είναι και η προώθηση του θεματικού τουρισμού στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία στις διακοπές τους.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο