Τουριστικές δράσεις από Αμοργό, Κυνουρία & Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

18-04-17 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αποφάσεις έλαβαν οι Δήμοι Αμοργού και Νότιας Κυνουρίας καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τουριστική προώθηση.

Ο Δήμος Αμοργού ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές για την ανάθεση υπηρεσιών παραγωγής ντοκιμαντέρ για την προβολή των θρησκευτικών μνημείων της Αμοργού στο πλαίσιο υποστήριξης και ανάπτυξης του Προσκυνηματικού τουρισμού και γενικότερα προβολής του νησιού. Επίσης, ενέκρινε για το σκοπό αυτό το ποσό των 15.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε δαπάνη 10.000 ευρώ με ΦΠΑ για την παραγωγή εφαρμογής για κινητά για τον Τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητας Κοζάνης μέσα από θεματικές διαδρομές. Ειδικότερα, πρόκειται να παραχθεί μία εφαρμογή για κινητά με τίτλο “Digital West Macedonia”. Η παραπάνω εφαρμογή οδηγεί τον χρήστη σε μια τουριστική πύλη, η οποία περιλαμβάνει ψηφιακές τουριστικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία (τοπικές και θεματικές) και η οποία θα μπορεί να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες διαδρομές και στοιχεία. Οι διαδρομές θα περιλαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία για τον ταξιδιώτη, όπως: στοιχεία γεωγραφικά, αξιοθέατων, διαμονής, μετακινήσεων και γαστρονομίας καθώς και σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και εθίμων των περιοχών. Επίσης, θα εμφανίζονται χάρτες (google mapς), οι οποίοι θα σκιαγραφούν τις διαδρομές και έχοντας κατάλληλη σήμανση θα αναδεικνύουν όλα τα βασικά σημεία της κάθε διαδρομής, παρέχοντας πληροφορίες και άλλα χρήσιμα στοιχεία για τον επισκέπτη. Για την Π.Ε. Κοζάνης προτείνεται η παρακάτω διαδρομή: Χρώματα κι αρώματα γύρω από τη λίμνη (Κοζάνη - Κρόκος - Μικρόβαλτο - Αιανή – Σέρβια - Βελβεντός - Κοζάνη). Στόχος της διαδρομής είναι να προσφέρει στον ταξιδιώτη-επισκέπτη μία πρώτη γνωριμία με την περιοχή και στοιχεία για τη φύση, τα αξιοθέατα, τα ήθη και έθιμα. Κατά τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν τα δυνατά σημεία της διαδρομής, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας  ενέκρινε τη διοργάνωση του «1ου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου Πάρνωνα-Πρωτομαγιά στον Κοσμά» και ορίζει ημερομηνία διεξαγωγής του την 1η Μαΐου 2017. Ο Αγώνας πέραν της συμμετοχής των αθλητών αναμένεται να τονώσει και τη τουριστική κίνηση στη περιοχή.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη